På første mai-marsj med det svenske nazipartiet

Første mai i år marsjerte det nazistiske partiet Svenskarnas parti mot EUs overstatlighet under fanen ”Ett fritt Sverige – Nu sopar vi bort EU-byråkraterna” i Jönköping. Denne EU-motstanden er symptomatisk for dagens Europa. I tiden frem mot EU-parlamentsvalget den 25. mai har høyreradikale partier av varierende brunnyanser vokst frem i rekordfart. I kjølvannet av høyrebølgen som skyller over Europa, mobiliserer også autonome venstregrupperinger. Disse grupperingene tar kampen mot fascismen der de anser at myndighetene svikter. Under mottoet antifascism är självförsvar har Svenskarnas parti blitt et yndet mål for motstandskjempere. SvP gir ikke ut sine medlemstall til offentligheten men har drøyt 9000 […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X