Miks og mas: Jan Mayen

Annenhver uke presenterer vi mikser fra både nasjonale og internasjonale DJs, de stilles også til veggen med fire-fem spørsmål.
Jan Mayen, ikke den lille øya, men karen med den sterke stemmen og personligheten, er denne ukens miks og mas-offer. Vi har pinet Jan med kanskje litt for direkte spørsmål, mens han har svettet og mikset, og svart med et smil om munnen.

Du, Jan? Du drev jo Radio Turkish? Hva skjer med programmet nå, siden Turkish Delight skal bli en pølsebod?

– Jeg avsluttet RT i februar. Jeg ville ha litt mer kunstnerisk frihet. Det ble strammere og strammere på Turkish. Følte jeg måtte tilpasse meg en hvis stil. Og det er jo ikke bra i et utsvevende radioprogram. Men, jeg holder på å planlegge noe nytt nå.

Planlegge noe nytt? Er det derfor du endelig har kommet deg til produseringsstolen, og remikset en låt av Beglomeg med Wasserfall?

– All kred til Wasserfall på den der. Man blir jo kjent med folk når man har et program med nye gjester hver uke. Så det var nå sånn vi i det hele tatt fikk muligheten til å mixe Beglomeg. Det er Wasserfall som kan skru låter. Jeg står med tamburinen i bakgrunnen og kommer med innspill (alla «Bez» i Happy Mondays. Ha!). Ellers er det mixprosjekter på gang. Xtal ambient prosjekt og noe videomixtape aktige greier med Johanna Edgren. Gøy å gjøre noe annet med vinylen. Og så gleder jeg meg til Jacks Kantine i kveld, Musikkfest Oslo og Øyanatt++.

Har du funnet en klubb du kan holde deg mye på fremover?

– Har jo et godt øye til Dattera og gjengen der. Dårlig med fast ansettelse i denne bransjen. Tar alle forespørsler jeg. Bryllup eller begravelse. Jeg lærer noe nytt hver gang. Hadde vært gøy om det kom en ny bar/klubb. Et lite «hole in the wall»-aktig sted. Så lite at det alltid er fullt.

Kanskje N&D ansetter deg som en fast begravelses-DJ? Tror det er masse penger og ære i den bransjen.

– Ja, det var ingen dum ide! Er det noe jeg har, så er det dyster musikk med et snev av håp

For hver dag en liten ”klubbkid” dør, kan Jan Mayen komponere den perfekte begravelsesaffæren uten å glorifisere seg. Ellers finner du han bak spakene på Dattera Til Hagen i kveld med Florian Kupfer (L.I.E.S.), DJ Hooker og JSN.

X