Eminem er mye bedre til å synge enn Taylor Swift og Justin Bieber

…ifølge tabell som måler tonespenn. Axl Rose er seff den aller beste.

b
a

Er det mulig å bli enige om hvem som er verdens beste vokalist? Selvfølgelig ikke, men ved å måle tonespennet, altså antall toner hver enkelt vokalist kan treffe, fra den laveste til den høyeste, kan man få en pekepinn. Sånn objektivt og teknisk sett vertfall.

Og det er nettopp det nettsiden Concert Hotels har gjort: Målt tonespennet til noen av verdens mest kjente og kjære vokalister, og presentert resultatet i en oversiktlig tabell.

Øverst troner selvsagt mannen med basket-jersey og cornrows, the douche himself, Axl Rose, som i løpet av en av sine løpeturer frem og tilbake over scenen kan rekke over hele fem oktaver(!). Men apropos sceneløp og høye toner: Hvor i alle dager er Bruce Dickinson? Saklig fyr å glemme på en sånn liste! Men deilig at Matt Bellamy også er «glemt», sånn at folk Muse-fans kan bli indignerte i kommentarfeltet.

Andre interessante ting å merke seg ved tabellen er Eminems, overraskende høyt plassert over syngedamer som Whitney Houston, Alicia Keys og Adele. Eminem har også nøyaktig lik reach som Lou Reed. Tilfeldig? Sannsynligvis.

På de fem nederste plassene finner vi blant annet Justin Bieber og Taylor Swift, som knapt rekker over to ynkelige oktaver. Andre interessante observasjoner: Joe Cocker kan synge lysere enn Lorde og Kurt Cobain har et bredere tonespenn enn Aretha Franklin.

Få større og bedre oversikt hos Concert Hotels.