Premiere på dokumentaren om Club 7

Gutta bak Pushwagner har laget dokumentar om Oslos mest sagnomsuste klubb. I samarbeid med Natt&Dag inviterer Indie Film og Rock Cinema til premiere på Club 7 onsdag kveld. Etter premieren er filmen eksklusivt tilgjengelig på nd.no ei uke.

b
a

ONSDAG KL. 19 på Rockefeller er det premierevisning av Club 7, den eksperimentelle dokumentaren om klubben med samme navn, som la grunnlaget for Oslos uteliv slik vi kjenner det i dag. Ingen annen klubb i Norge har hatt større kulturell innflytelse eller vært en heitere intellektuell smeltedigel.

Dokumentaren skildrer klubbens storhetstid som motkulturens og hippiebevegelsens mest markante forum i Oslo fra 1963 til konkursen i 1985. Filmen er regissert av Even G. Benestad og August Baugstø Hanssen, som tidligere har samarbeidet om den kritikerroste dokumentaren Pushwagner.

fra teaseren

OM CLUB 7 ikke ringer noen bjeller, tillat oss å namedroppe artister som spilte der, med korte setninger og ettertrykkelig tegnsetting: Captain Beefheart spilte på Club 7. Monica Zetterlund spilte på Club 7. Charles Mingus spilte på Club 7. Keith Jarret spilte på Club 7. Cornelis Vreeswijk skrev brev från Club 7 (neida, han spilte også). Jan Eggum, Lillebjørn Nilsen, Finn Kalvik og Fred Åkerstrøm spilte på Club 7. Allen Ginsberg leste for helvete dikt på Club 7! Og Frank Zappa og Sean Connery tusla innom Club 7 for å drikke sine enheter i fred.

Da Kari «Banjo-Kari» Svendsen ble bedt om å beskrive Club 7 av NRK i fjor, repliserte Kari «Banjo-Kari» Svendsen  som følger:

– Det var et nyskapende sted. Hit kom verdensberømte musikere. Det var et miljø for dem som ikke drev med idrett eller gikk i speider´n, men som kanskje var mer interessert i å preike og drikke vin.

Benestad og Hanssen mener å ha funnet pulsen fra 70-tallet, i det som beskrives som en symfonisk og assosiativ film, og som ut ifra teaseren å dømme ser kledelig speisa og jazzete ut, i tråd med klubben selv, som er beskrevet som 20 år med kontinuerlig improvisasjon.

Skjermbilde 2014-04-08 kl. 20.44.33

MEDVIRKENDE i filmen er navn som Finn Kalvik, Jan Erik Vold og Earl Wilson, for ikke å nevne Thomas Berg Monsen, Maurici Budini og Christian Reim. Ja, og Kari «Banjo-Kari» Svendsen. Det loves at de fleste av disse kommer på premierefesten, som etter sigende avvikles i “god Club 7-ånd”.

Pushwagner var selvfølgelig også gjest på Club 7 i sin tid. Han er sponsor for premieren på onsdag, som arrangeres av Indie Film og Rock Cinema, i samarbeid med Natt&Dag.

Filmen vil være eksklusivt tilgjengelig på våre nettsider i en uke etter premierevisningen. Se denne teaseren for å få en følelse av hva fanden vi preiker om når vi sier “symfonisk og assosiativ”:

(NB! Ikke for speidere eller idrettsfolk)

Club 7 teaser #1 from Indie Film on Vimeo.