Aprils verste film-happenings

Filmvåren er ikke bare hyggelig, den er også 60-årsdagen til Dennis Quaid og tre lite lovende filmer.

Noah
4. april  får vi se om Darren Aronofsky duger som stor episk regissør. Filmanmelderne både her i Norge og internasjonalt har vel stort sett blitt enige om at han delvis mislykkes med Noah. At det blir for mye Russell Crowe og for mye mørk innside av ark virker som en fellesbetegnelse hos de fleste. Rollelisten er stjernespekket så det holder. Foruten Crowe er blant andre Emma Watson, Anthony Hopkins, Jennifer Connelly og Nick Nolte med. Men stor episke produksjoner med stjernespekkede rollelister har vel ikke nødvendigvis vært en garanti for suksess tidligere (les: Alexander, Troy etc.).

Dennis Quaid 60 år
Ungpikeidolet, drukkenbolten, Meg Ryan-eksmannen og den yngre broren til Randy Quaid fyller seksti 9. april. Dennis Quaid kunne i utgangspunktet blitt noe skikkelig stort, og starten av skuespillerkarrieren med sykkelfilmen Break Away (1979) og The Right Stuff (1983) kunne tyde på forhåpninger om en solid karriere. Dessverre ble rollene mer og mer horrible utover åttitallet. Som eksempler burde særlig Haisommer 3 og den elendige Great Balls of Fire, om Jerry Lee Lewis sitt liv nevnes. Fokuset lå fremover stort sett på det å være alkoholiker for Quaid, selv om det finnes hederlige unntak som for eksempel rollen som aldrende amerikansk fotballspiller i Oliver Stones fabelaktige Any Given Sunday i 1999. Uansett blir det i hvert fall bursdagsfest hos Quaid-familien 9. april.
dennisquaid
Divergent
11. april blir det nok et møte en dystopisk fremtidsverden hvor menneskene har blitt delt inn i ulike stammer og derfor være uvenner. I Divergent må man velge sin stamme basert på personlighet i en alder av 16. Dette må også hovedpersonen Tris (Shailene Woodley) gjøre. Senere i filmen må hun selvsagt redde verden sammen med gamle travere som Kate Winslet og Ashley Judd. Dette blir ikke gøy!

The Amazing Spider Man 2
Nok en film som ingen virkelig kan føle at de trenger. Den femte Spider Man-filmen har for andre gang Andrew Garfield i hovedrollen. Denne gangen tar han nok en gang opp kampen mot The Green Goblin i New Yorks gater, nok en gang ødelegger karrieren som heltemodig edderkopp for kjærlighetslivet og nok en gang stikker han hjem på pinlige familiemiddager hos tanta si. Dessuten er igjen Spider Man-skaper Stan Lee å se i en morsom cameo appearance. Hørt alt dette før? Ja, det er fordi det har skjedd fem ganger før. Det er fuckings nok keitete ederkopp nå.

X