Seks schäferhunder snakker ut om normcore

ALLE snakker om normcore om dagen, i hvert fall her i normcoreetasjen i NORM&DAG-skyskraperen i hjertet av hovedstadens finanskvarter. Men hva faen ER normcore? Og er det attråverdig? Er det kult? Døllt? Kjipt? Moro?

Vil vi egentlig være normcore? Eller vil vi være noe HELT annet?

For å komme til BUNNS i det utvidede normcore-begrepet stakk vi ut i bybildet og hanket inn et knippe representanter for det aller mest normcore dyret i gata, Norges mest allstedsnærværende fyr: SCHÄFERHUNDEN. Her får du innspillene, rett fra hundekjeften:

sjeferhund_6

Egne Hjem (4), landskapsarkitekt og kumpan

– Normcore? Skal du ha NORMCORE? Glem Seinfeld da kompis, i Cheers har du en stakkarslig og forfylla tjukkas som ramler inn døra til den samme bula hver episode mens alle bargjestene, det greske koret if I may, roper «NORM!». Jeg ler LIKE HØYT hver gang. OK, det er en litt hamfisted måte å behandle et såpass ømtålig tema som institusjonalisert alkoholisme på, absolutt aktuell problemstilling det, men det er definitivt Normcore.

sjeferhund_5

Nordis (7,5), scenekunstner i Stavanger

– Altzå. Jeg var i en begravelse her om dagen. Jeg vil ikke si at det var en nær venn, men det virker også rart kun å kalle vedkommende en bekjent. Mer et – menneske i livet mitt, om du vil. Hjerteinfarkt, 63 år gammel, vi visste at helsa ikke nødvendigvis var god, men han gikk i trapper fremdeles, for å si det sånn, og det hele var vel i grunnen hyllet inn i en halvtragiske følelsen du får når noen kanskje hadde hatt fem, ti eller toppen femten år igjen – men DEFINITIVT ikke mer. Fin fyr uansett. Broren hans holdt tale ved båren, det samme gjorde den yngste av de to døtrene hans, hun leste opp noe Haldis Moren Vesaas hadde skrevet, på vegne av morra si. Presten hadde dempet prekinga ned til en slags høflig kosmisk helgardering uten at hun liksom prøvde å skjule hvilket rom hun sto i. Skikkelig classy saker altså. De hadde hyret inn en dame til å synge «Eg Ser», og det var vel under den låta at søster’n min lente seg over til meg og purret inn i øret mitt: «Ganske normcore begravelse, ass.»

sjeferhund_7Marvin (2,5), NAV-pasient

– hei venn
liker du ball

jeg liker å hente ball
når noen kaster ball

liker ball
hei

skjera

sjeferhund_4

«Moods» (ukjent alder), bankraner og klatrevegginstallatør

– Så. Lemme get this straight. Det du sier er at «normcore» altså handler om å være kul ved å ikke være så jævlig kul at det gjør no, hmmm, men det handler ikke om å være kul på en ironisk måte, mmhhhm, men snarere å være ukul på en, hm, autentisk måte, mhm, med en likeglad og samtidig herlig entusiastisk tilnærming til faget, liksom?? Så artig, da. Høres ut som en gigantisk omdømmeseier for den kanskje kjipeste delen av klesindustrien, men allikevel fiffig, absolutt. Høres soft ut.

sjeferhund_3

Edgar (3), systemutvikler i Norsk Data

– Normcore? Det er en trojansk hest, VÅKN OPP DA MOLLE. Hvis du bare ignorerer støyen fra motesakene og dobbelironiseringa fra blekker som den du skriver i vil du høre en svak romling baki der et sted. Og det, follkents, det er selve breen som kalver. Det er lyden av en hel masse relativistiske og SoMe-skada «I say potato, you say habitus»-psykopater som kommer i kontakt med sin indre fokkings Mann (44), og plutselig skal ta #tacomiddagen tilbake, lire av seg ting som at Politisk Kvarter er Metal as fuck og annet MØL og som ender opp med å okkupere den dagligdagse kjedsomheten, som, spør du meg, er noe av det mest umistelige dere mennesker er i besittelse av.

– Ok.

– Jamenfaen, det er det jeg sier ass, Vesten er skrøpelig når dere ikke en gang kan VOKSE OPP og OPPFØRE DERE SOM FOLK uten at det skal bli en JÆVLA MOTESAK ut av det. Og JEG VEIT, «å nei Edgar, slapp av nå det er jo bare litt internettull, det er ikke noen grunn til å bli krakilsk og begynne å snakke om kjernekraft og Kina og Houellebecq og sånn igjen». Jeg skakke det, vøtt. Men jeg tror virkelig normcore er nok et tegn på deres totale kapitulasjon for et dryss med behagelige, for ikke å si behendige, halvsannheter, som er spikra som et tjukt furupanel rett foran øya deres. Du veit så JÆVELIG godt sjæl at det faen ikke finnes no normcore i samfunn der normen er ekte hardcore og det å skulle måtte føle seg spesiell fordi man, jeg vet da faen, kjøper et par Ecco-sko, er et ganske grimt tegn i tiden. Selv har jeg utmerket bepotning, jeg trenger ingen sko, så det siste der er forsåvidt ingenlunde en problemstilling for meg, da kan du si.

sjeferhund_2

Elisar (14), seniorpartner

– Har sagt det før og jeg sier det igjen – jeg gir opp. Jeg har vært på fjellet med eierne mine i nøyaktig to dager og når jeg kommer tilbake er det som om alle andre har rukket å gå lei av sikkert 17 nye ting som IKKE FANTES før jeg dro. Jeg så en video av masse folk som sto og ronka hverandre nettopp og skjønte ikke bæret før noen forteller meg at det er en parodi på en dust video som absolutt alle hater nå, men som mange titalls millioner folk var jævlig begeistra over for ETT DØGN siden. Over hele den globale landsbyen sitter det sprengkåte westerdøler og bare venter på neste forbanna ingenting som de kan lage en drittete videosnutt av. Her er en spådom for fremtiden som du kan klippe ut og henge opp på din sjels kjøleskapsdør: Ikkeno kommer noensinne til å være morsomt igjen med mindre du holder det for deg selv og vennene dine. Over og ut, SØSTER, hent bøtten.

sjeferhund_1

Brullo (9), utenrikskorrespondent og kaffebønneanmelder

– Du, så du den der knallbra kyssevideoen som ble delt i fillebiter på face hin dagen? Ganske ekkelt, ass! Det fikk meg til å tenke litt på det der maset fra kattefolk og generelt dølle kjipinger om at det er så ekkelt med mennesker som kysser hunder. Hundemunnen er jo helt sykt ren egentlig og nesten fri for bakterier, å kysse hunder har altfor dårlig rykte synes nå jeg. Menneskemunnen er faktisk MYE skitnere. Folk tror det er ekkelt med mennesker som kysser hund, men det er egentlig veldig ekkelt med mennesker som kysser mennesker. Spør du meg. Superekkelt. Helt jævlig.

X