Kattas parlament: Geelmuyden.Kieses «storydoing»

Vi ba en kurv med katter tyde Geelmuyden.Kieses impermeable «storydoing»-utspill.

b
a

Sjefsbossen for PR-byrået Geelmuyden.Kiese – eller «The crazy ones» som de kaller seg i et tyveri fra Apple – ‘n Andreas Wabø, skrev nettopp et nesten himmelropende surrealistisk blogginnlegg om noe han kaller «storydoing™». Kort fortalt: et konsept som tilsynelatende handler om å gi bort smørbrød du ikke sjøl har tenkt å spise og å låne vekk bilen sin til folk som skal golfe i nabobyen. HELT ALMINNELIG MENNESKELIG OPPFØRSEL kunne noen av oss kalt det, men hvor er STORYen i det?

crazy ones gkforum

(Faksimile: gkforum.org)

DU gjør kanskje helt streite ting for dine medmennesker i livet ditt, men Geelmuyden.Kiese gjør STORYDOING™, og Wabø og GK står klare til å selge deg visdommen til å skille de to, vil vi tro. EVentuelt kan du jo lese deg opp på konseptet på nettsidene til Storydoing™, trekke litt på skuldrene, ta deg en god ronk og ringe hjem og si det går bra. Her i NATT&DAG-skyskraperens redaksjonsetasje i hovedstadens finanskvarter var vi ikke sikre på hvilken vinkling vi skulle kjøre, så vi ringte Våre Venner Kattene og ba om tips, råd, hjelp, innspill, idéer, apropos, osv. Kjør katt:

katt7Frulle (7), eplehagemanager og nekrologansvarlig i Avisa Sør-Trøndelag

– LOL skjera, jeg var og «storydid» et par ting hjemme hos MORRA DI i helga. Hils fra meg, ‘a! Hils litt!

 

 

katt8

Allrich (2,5), anleggsgartner

– Dette handler vel om TILTAK der TILTAK trengs, eller hva? PUTIN er faen meg en storydoer. ;) ;) Legg inn et par smilefjes ved siden av denne kommentaren, OK? ;) ;) ;)

Geir Ramnefjell tweetet den vitsen der i går, kompis.

– Ja jeg hører du sier det, men jeg er en katt fra attenhundretallet. Tror du jeg har hørt om Geir Ramnefjell?

katt6Trevl (4), forskalningssnekker

– Dette minner meg om noe en historiker sa om den psykotiske hønsebonden Heinrich Himmler, som kanskje er mest kjent for sitt arbeid med nazismen. «Han levde i en fantastisk verden», sa historikeren, og det syns jeg treffer spikern på huet på en sånn understated og guffen måte. Nå sammenligner jeg ikke GK-dusten med Himmler, altså, men det må se ganske rart ut inne i hodet hans, er alt jeg sier. Alle utenom denne sektoren, alle som ikke har deltatt på de utallige #some-seminarene og workshopsa, syns dette er fullstendig fremmedgjørende, som noe som skjer i dekadente samfunn like før hodene begynner å rulle.

katt5

Polly (7), arkeolog og akosmist

– GKs «storydoing»-konsept vakler på halvkokte stylter snekret med Soletti-saltstenger og italienske grissini-brødpinner. Narrativet er absurd, budskapet ugjennomtrengelig og smørbrødhistorien på grensen til det barokt ubrukelige. Wabø kaller seg «crazy», men er han ikke snarere sinnslidende? Hvilke psykotroper dispenseres i pastillfontenen på det kontoret der, tro? Hva tenker vi om at Kunnskapsdepartementet(!) er å finne i GKs kundekrets? Ere innafor? Terningkast fire.

 

katt4Jan Thozomas (17), skribent og krølltangoperatør

– Er det meningen at vi skal gå rundt og si «så flinke dere er» til GK? Vil de ha backing for dette vrøvlet? Vel, jeg antar at det ikke spiller noen rolle så lenge de får penga våre, og det gjør de jo. Han sulliken her har sikkert kasta bort sin del av offentlige budsjetter på #storydoing og #flyttingavmakt og the whatnot, bare fordi folk som er valgt til å gjøre jobben sin ikke tør å gjøre nettopp det. De er i ferd med å lage en liten tullestat inne i staten hvor man bruker dobbelt så mye spenn på alt fra søknadsarbeid til kommunikasjon med befolkningen fordi INTERNETT. Så for all del, le av ham og GK så mye dere vil, men ta og sjekk lommene deres før dere går. For dere blir robba, alle sammen.

katt3

Evensen (5,5), mellomfagsstudent

Ok, nå har jeg lest dette Storydoing-kommunikeet her som GK tydelgivis har slukt rått og det verste med hele greia er egentlig hvor masete det virker. Hør her a: Om selskapet ikke har en «story» skal man danne interdepartementale grupper som skal lede arbeidet med å utvikle en “story”. Om det viser seg at storyen man lager ikke har ambisjoner utover kommersiell suksess, skal man danne en interdepartemental gruppe som skal jobbe med å utvide ambisjonene til å også dreie seg om det. Og om noen i selskapet ikke forstår OG bryr seg om storyen, skal man faen ta meg lage et undervisningsprogram for dem det gjelder. Hei, GK, jeg har en jævla story til dere: Et selskap som kaster bort tid og penger på å plage ansatte og omverdenen med piss som dette her! Er DET en fet story, eller blir den for crazy?

katt2

Ulmy (2,5), kreditor og t-banesjåfør deltid

– Jeg har fått en kompis av meg til å lese opp dette blogginnlegget ett ord av gangen så jeg fikk med meg ABSOLUTT ALLE DETALJER, og det beste – blant en del ganske bra greier – er at ‘n Wabø ikke bare berømmer kantinedama for å gi vekk smørbrød selskapet ikke gidder å spise til de såkalt TRENGENDE, men hvordan han innrømmer at dette er en tanke han sjøl aldri kunne hatt. DIREKTE SITAT ORD FOR ORD: «Jeg hadde antakeligvis aldri klart å komme på det selv. Det er et resultat av en kultur hvor alle lever og ånder for noe de tror på i felleskap og handler deretter.» SERR, Wabø: du kunne aldri tenkt deg frem til noe slikt? Betaler du skatt eller? ;( ;(