Kattas parlament: – Ett skritt nærmere kistegulvet. Seks katter om sommertiden

Det er vår, og vi skrur og skrur på det jævla klokkehuset, stiller inn tiden og tror vi har full kontroll over hele fjøla. Men har vi det? Eller er vi fehoder og knehøner hele gjengen, som lar oss forlede av løgnaktige lassis-lovord om definisjonsmakt over solens posisjoneringer? NATT&DAG har spurt en gjeng katter.

b
a

katt3Milly (7), kamferdropstester

– Sommertid, ass! HEY HEY, sier ’em! Jeg sier snarere NEI TAKK! Vettu hva jeg kunne brukt den tapte timen til, hæ? Fy faen, hundre ting! Minst! Jeg kunne syklet Rallarvegen! Jeg kunne sett en episode av «Åndenes makt Danmark»! Jeg kunne kjørt den dritdigge rulletrapen opp til Tusenfryd flere ganger og tatt det noe så innihelvete med ro og likevel følt at jeg fikk brukt dagen på noe! «MEN DENGANG EI» som de sier. Skal jeg frarøves en time på den måten kunne de i det minste klippet den ut av arbeidstiden! Fuck that shit! For et jævla opplegg!

katt4

RudyLaCrosse (2,5), kombinertløper og krabbefisker

– Å stille klokka til sommertid hviler på et absurd premiss om forbedret utnyttelse av et solskinn som kanskje ikke er fullt så bra som det skrytes opp til. Er det så fett med lys for oss katter som gjerne sover mesteparten av døgnet uansett? Er det moro med mindre måneskinn i arbeidstiden? Knapt, spør du meg. Jeg kjøper ikke sommertid i år, kjøper heller noe burgerdigg. ELSKER faenmeg burgerdigg, ass! Terningkast NULL til sommertid, terningkast FEMTITO til burgerdigg!

katt5

Trude (2), egentlig bare katt :/

– Jeg er i det hele tatt ganske lite opptatt av klokker. Liker andre smykker ganske bra, derimot. Spesielt armbånd og amethyster! Ting som begynner på A i det hele tatt! Jeg har akkurat begynt på skolen og driver og lærer alfabetet, og det er fascinerende greier. Vi begynner litt lett og kjører fett fokus på A de første månedene, så vi snakker mye om nettopp alfabetet og amethyster og armbånd, og apekatter (en slags utenlandsk lokalvariant av katt tror jeg) og akebrett. Veldig gøy! Fortsetter vi i dette tempoet blir det noen år før jeg lærer om klokker og enda lenger før jeg lærer om sommertid, så dere får komme tilbake om noen år!

katt6

Bruce (4), skjørtejeger og finansakrobat

– Jeg gikk et halvår uten å stille den driten der, det var i 2009. Et fett år! Bowlet 240 en gang det året, ute på Veitvet. Reiste mye på t-banelinje fem. Du skjønner, jeg var noe så innihelvete jævlig arbeidsledig. En katt uten jobb vettu, det er en katt som bowler, og en slik katt trenger ikke stresse med klokker. Jeg hang mye med Rolle fra Vollebekk, eller «Rolle fra Volle» som vi sier i kattebowlingmiljøet. Jævla fin fyr, men jeg har hørt at det har gått litt utafor for’n i det siste. Måtte gipse beinet etter en parkourulykke og noe greier. Ikke fett, ass. Verken parkour eller gips. Menneh, sommertid? Jeg mistet klokka mi på Magaluf i fjor høst så jeg aner ikke når på døgnet det er. Sorry.

katt7

Åsta (5,5, halvveis til elleve!), disponent

– Ja du liker å stille spørsmål om sommertid, du.

Eh, ja. Hva tenker du om sommertiden?

– Du prøver å hale ut informasjon fra folk om sommertid, hm? Ja.

Ja.

– Har du kanskje tenkt på at du snart skal dø, «kompis»? Her virrer du rundt og henger deg opp i å stille klokken frem og tilbake, mens livet renner ut av kroppen din, litt etter litt? Dag etter dag? Tror du en marginal revurdering av solens posisjon på himmelen kommer til å gjøre noe utslag på disse tingene?

Tja, potensielt kan man jo leve en rent teoretisk ekstra time?

– Nå var du smart. NÅ var du smart! VELDIG smart! Hadde du gått på katteskolen sammen med ‘a Trude hadde du sikkert fått ståkarakterer i både kattematte og kattefilosofi! NÅ. VAR. DU. SMART.

Men hva tenker du om sommertiden?

– Jeg tenker at sommertiden er ETT SKRITT NÆRMERE KISTEGULVET. Når vi stiller klokka bakover på høsten tenker jeg det motsatte. ETT SKRITT LENGER UNNA GRAVKAMMERSET. Da danser jeg en liten dans, nipper kokett fra et lille martiniglass og mjauer en liten låt om livet.

Så totalt sett har du et fullstendig ambivalent forhold til sommertiden?

– Ja det kan du faen meg si.

kanin

Jim (9), kanin. Bare kanin.

– Du sier dere tullete mennesker stiller klokka frem og tilbake for å vinne mer sollys? Skjera, hva med å bare stå opp en time tidlig eller seint? Lol, for en forbanna gjeng. Serriøst. Skjerpings, follkents.