Bildeserie: LOLcats før LOLcats

HVEM hopper ikke gledelig i været ved synet av et lystig kattetryne på internett? Mennesker UTEN SJEL kanskje, eller HUNDER UTEN HUMOR. I hvert fall ingen VI liker å assosiere oss med, kan du tro! Her i NATT&DAG-skyskraperens redaksjonsetasje sitter vi og googler «katt» 24/7, og nå nettopp navigerte vi oss hele veien frem til attenhundretallets meme-makere, KITSCHFOTOGRAFENE, og muligens de tidligste dokumentasjonene av vaskeekte lolekatter.

Vi har hengt oss opp i to fotografer, og kan by på et et drøyt dusin fotos fra hver. Snurr, kjør:

Harry Pointer (1822-1889) fra relax- og kystbyen Brighton i England begynte å produsere hilsekort med lystige kattetryner allerede rundt 1870. Nesten 150 år siden! (Mvh, kalkulator.) Han var åpenbart ekstra spesielt interessert i å ikle kattene rulleskøyter. Her følger nogle «greatest hits»:

BTNPointercat01 BtnPointerCat02 BtnPointerCat03 BtnPointercat04 BtnPointercat05 BTNPointercat12 BTNPointerCaTabbiieRink BTNPointerCatMoments BtnPointerCatNewYear BTNPointerCatRinking BTNPointerCats2Shoe BTNPointerCatShah BTNPointerHappyReturns

Harry Whittier Frees (1879–1953) fra Pennsylvania i Amerikaland tok åpenbart opp den såkalte TRÅDEN etter forgjengeren i «den gamle verden», hvis liv overlappet hans med omtrent nøyaktig ti år (mvh, kalkulator igjen). Han dristet seg til å også ta tak i det (i kattesammenheng) fryktede dyret HUND i sine produksjoner, som kan ses (med øynene) i et par av de følgende snedige fotos:

Harry_Whittier_Frees_--_Playtime harry-whittier-frees-1[2] harry-whittier-frees-2[2] harry-whittier-frees-3[2] harry-whittier-frees-6[2] harry-whittier-frees-7[3] harry-whittier-frees-8[2] harry-whittier-frees-10[3] harry-whittier-frees-11[3] harry-whittier-frees-13[3] harry-whittier-frees-14[3] harry-whittier-frees-15[2] harry-whittier-frees-17[2] harry-whittier-frees-18[2] harry-whittier-frees-19[2]

X