Uten Ida Faldbakken hadde Oslo vært en langt kjedeligere by

Ida Faldbakken er nominert til Osloprisen for Årets Navn, NATT&DAGs hederspris for lang og tro tjeneste. I år er det leserne som har nominert kandidatene, og en jury vil avgjøre vinneren.

Hun holder en lav profil, men uten Ida Faldbakken er vi ganske sikre på at livskvalitetsbarometeret i Oslo hadde vært flere hakk lavere. Ida er en frilans kulturaktør og ildsjel. Hun startet opp Sunday Digestive på Parkteateret, og sto bak baren på samme sted i fem år. Hun kom med et tidlig første bidrag til den nåværende cocktailkulturen i Oslo med Oslo Cocktail Conference. Hun har driftet Grünerløkka Brygghus og sørget for det beste ølutvalget i byen i sin tid; hun har driftet Tilt og ga shuffleboard og flipper til folket; og hun har vært daglig leder for sommerens beste utested, Sukkerbiten. Hun konseptualiserte Mersmak og er prosjektleder og pådriver for Musikkbyen Oslo. Generelt: Hun har lang og vid erfaring med produksjon av kulturarrangementer. For tiden jobber Ida med NORWEGIAN Fashion HUB og «maser» daglig på Oslo kommune om at (tverrfaglig) kultur er en forutsetning for byutvikling – så vi selv slipper å gjøre det. Flere lesere påpekte at det er på tide at Ida får kred for alt det flotte arbeidet hun gjør for Oslo, og vi er enige.

Hva er det beste med Oslo?

– Oslo.

Og det verste?

– Seige demotiverende politiske prosesser. Lamda. WTF? Og at vi overhodet vurderer å rive regjeringskvartalet. Tenk om det kom utenfor Norges grenser – at vi river ned et geni som Picasso – hva ville verden tro om oss da?

Beste Oslo-minne fra 2013?

– Minner. De er ofte veldig personlige og knyttet til et god ”nuet”. Melder pass.

Hvordan skiller Oslo seg fra andre byer?

– Den ligger midt mellom Oslofjorden og marka. The Blue and the Green..

Hvordan håper du Oslo har forandret seg om 20 år?

– Jeg håper at prosjektet ”Den skandinaviske 8 millionersbyen” står ferdig bygget. Ved å bygge et høyhastighetstog på strekningen Oslo – København vil man kunne reise strekningen på 2,5 timer. Det er innovasjon, det. Ingenting å vente på.

Hvordan kan man bidra til å gjøre byen sin bedre?

– Løfte blikket, inkludere, bidra og tenke helhet hver dag. Små eller store prosjekter,  som hver dag gir litt tilbake til byen.

Led oss gjennom en perfekt Oslo-dag, fra morgen til kveld.

– Det klarer jeg (nesten) ikke. Oslo er relativt perfekt hver dag. Musikkfest Oslo, kanskje? Da skinner sola som regel, og mange er sammen om å gjøre det til en av de første fine sommerdagene i byen.

Hvilken by ville du bodd i hvis du ikke bodde i Oslo, og hvorfor?

– Er det et lure spørsmål? Oslo såklart. Potensialet, samarbeidsklima og energien er på topp her i byen. Okay, da. Nosara, Costa Rica. Surf.

Hvem har vi glemt? Hvem BURDE vært nominert til årets navn, og hvorfor?

– Harald Fossberg, stødig stemme hos Osloby og lurt smil.

Hvemer din favoritt blant de andre nominerte? 

– Arakatakra. God mat, alltid.

Hva vil du huske 2013 for?

– MYE – men særlig alle de fine folka som er med på å gjøre Oslo til en levende by og bo i. Fortsett med deg. Hver eneste samtale, ide og aktivitet er viktig. Sukkerbiten er et godt eksempel. Seks ulike Oslo-utesteder som lager ferieparadis ved Oslofjorden på sommeren.

Mørkt Oslo-o-lemma: Marka-bebyggelse eller gjøre om alle grøntområder i byen til skulpturparker og golfbaner?

– Golf? Skulpturpark har vi flere av og de er fine. De fleste spennende byer har bygget i høyden – det kan vi også gjøre i Oslo en stund til. Og i mellom. Arkitektene bak firma Infill er flinke det til det. De kaller det ”byreperasjonsprosjekter”. Kort sagt, Oslo vokser og det kan man finne løsninger på uten å gå inn i kollektive psykoser av ordet ”marka”, ”park”, ”høyhus” etc.

Hva var årets beste…

…fest?
– Ja, beste fest..  Det må ha vært en impulsiv og sent organisert grillfest i St. Halvardsgate i sommer.

…låt?
Monster, errr.

…måltid? 
– Pjoltergeist – fantastisk tilskudd til restaurant-Oslo. 

…lesning?
– Makers: The New Industrial Revolution

…kjøp?
– ARCT. veska mi. Den kjøpte jeg hos F5 Consept Store

…person?
– 
Hehe, han er heldigvis min.

Les mer om Ida Faldbakken og de andre nominerte til Årets Navn her!

Meld deg på ÅRETS BESTE FEST her!

X