Kattas parlament: – Pels er for folk på NAV. 7 katter om Sandra Borchs ulvepels

Sandra Borch «provoserer igjen». Vi har spurt sju katter hva de synes om ekspolitikerens ulvepels.

b
a

Stilikonet og ekspolitikeren Sandra Borch medialanserte nettopp sin flotte nye ulvepels. Den tidligere lederen i Senterungdommen «slår tilbake i opphetet ulve-debatt» og mener at selv på Karl Johan (stor gate i Oslo, red. anm.) er pels populært, og at dyreskinnet er egnet til å «holde kulda unna på lang avstand». «Jeg går med pelsen hvis jeg føler for å gjøre det», sier Borch til utkantavisa Nordlys i et innfall av en slags ekstremt usjarmerende barneskoleliberalisme, og fortsetter:

– Jeg gjør det litt for å provosere, og gir blaffen i om noen reagerer på at jeg ikler meg ulvepels.

sandra ulvepels nordlys

(Faksimile: nordlys.no)

Hun tilføyer med presisjon at selv om hun kan finne på å stille i media drapert i en flådd ulv uten å ha noe annet å si enn «her er en flådd ulv» er det ikke henne selv dette handler om, men «sak»:

– Her må man skille mellom sak og person. Debatten om ulv i Norge er viktig, og det blir veldig galt når jeg må tåle beskyldinger som går på min person.

Vi har hengt i gateleiet utenfor NATT&DAG-skyskraperen og spurt et kobbel forbipasserende kattedyr hva de tenker om Borchs ulvepelspromotering, ulvepelssaken generelt og Sandra Borch i det hele tatt. Snurr kjør:

katt1Mogens (9), kjøpmann
– LOL vent, kan du gjenta det hun sa om å provosere?

Ja, hun sier «Jeg gjør det litt for å provosere, og gir blaffen i om noen reagerer på at jeg ikler meg ulvepels.»

– Serriøst? Vet Sandra Borch at å «provosere» er noe man gjør for å vekke en reaksjon, og at hun følgelig klarer å si to motstridende ting I SAMME SETNING? Selv JEG ordlegger meg smidigere enn det der, og jeg er en forbanna katt.

katt2Diderich (3,5), konstruksjonsarbeidermann
– Ulv er hund, ikke sant? Fuck ulv og fuck hund. Hvorfor kle seg i slikt drit? Hør, jeg kan litt om pels. Jeg har tross alt vært dekket av faenskapet hele livet. Måtte riktignok klippe meg ganske grundig da jeg fikk skabb den ene gangen etter at jeg var på Hovefestivalen, men sånt skjer. Pels krever EVIG vedlikehold. Kattevask dag ut og dag inn. Jeg pleier å stikke til biltilsynet en gang i måneden for å spyles så jeg ikke forgår fullstendig under massene av støv, sot, tyggegummi, eksos og drit som fester seg oppetter meg. Nå er jeg riktignok ganske utsatt siden jeg jobber i skyskraperkonstruksjon, akkurat arbeidsskader og såntno sliter vel ikke Sandra Borch med nå som hun er arbeidsløs NAV-røver og greier. Ja, konklusjonen er vel at pels er for folk på NAV.

katt3Maury (5), lyddesigner og snekkerlærling
– Jeg har lest i media at Sandra får drapstrusler når hun kommer med ulveutspill i offentligheten. Ville det ikke vært mye verre med en LIVStrussel? Tenk så trist: Jeg får være en katt så lenge jeg gidder, men Sandra Borch må være Sandra Borch livet ut. En slik beskjed må jo være langt tristere å sluke enn en halvkokt drapstrussel. Stakkars dame.

katt4

Aletta (7,5), administrerende direktør og sosiale medier-gründer
– Senterpartiet, vettu. Bra parti å stemme på om du er opptatt av hvilke luksusartikler du kan bygge av dyrelik. Jeg jobbet en stund i dyremishandelindustrien før jeg «branchet ut» og satset på sosiale medier og finansakrobatikk, så dette er et tema jeg kan litt om. Har du fått med deg at før man river av pelsen og syr den om til en parkdress Sandra Borch kan sprade rundt i må man kakke dyret i skallen og ta livet av det? Det er brutalt, men det er slik man lager grelle Sandra Borch-jakker.

katt5Lauritz (12), dealer
– SHHHHHHHH kompis! Sigarett? Hasj? Hsjjjjjjjjjjj? Hasj? Pels, hæ? PELS? Nei, selger ikke pels. HSSSSSjjjjjjjjjj?

 

 

 

katt7

Ronny (9), rallyfører
– Ulvepels er helt streit for meg. Det ser jo helt JÆVLIG ut, men jeg har lest at det er lovlig og derfor er det heeeeelt OK. Pleier å følge det som til enhver tid er norsk lov som et slags moralsk kompass, serru. Ja, i hvert fall så lenge jeg er i Norge. Det er jo mesteparten av tiden.

 

anemone

Gedske (7 mnd), anemone og NAV-saksbehandler
– Du, siden jeg er Sandras NAV-kontakt har jeg total taushetsplikt på det greiene her. Såeehhh… Gidder du sladde bildet mitt litt så folk ikke kjenner meg igjen? Fett. Hør: hvordan i faen har Sandra fått tak i gelter til å kjøpe seg en feit ulvepels fra «en seriøs forhandler»? Finneru på? Hun klarer jo knapt å sende inn meldekort til riktig tid, den dama der. Hva tror du slikt koster? Sikkert tusen kroner, minst! Vi anemoner er jævla opptatt av å ruge på penga, spare i fond og betale avdrag til riktig tid og slik skit, vi har tross alt drøyt mange føtter og bruker mye dollars på sokker for å holde oss varme på vintern, skjønneru? Apropos varmt: Om Sandra har klart å lure nok schpenn unna futen til å kjøpe seg en diger dau ulv å slenge over skuldrene sier jeg TOMMEL OPP og JA TAKK, her har hun åpenbart fått til noe bra.

kaninAula (1,5), kanin
– Sandras siste ulveutspill hviler på en absurd beveggrunn av like deler hovmod, dumdristighet og manglende musikalitet. Ulvepelsen er grå og trist og minner om en godt innrøkt skinnfell på veggen i en gammel bingohall. Det er også en del å utsette på bildekvaliteten på faksimilen av den bukseløse Borch, men et lite pluss for vinflasken nede i høyre hjørne skal hun få. Her er det mye å ta tak i. Terningkast fem.

katt6

Livny (2), aktmodell og satanist
– Typisk Sandra Borch å være en uspiselig, forfengelig og flåsete dustekjerring når hun er ute og snakker om «sak», så hun i etterkant kan anklage pelsmotstandere for å være Sandramotstandere når de påpeker hvilken robust og infam drittfitte hun er. Hun forringer alle forsøk på «debatt» med sin perfide og nederdrektige ufordragelighet og det er på høy tid media slutter å gi henne spillerom til denne evinnelige kjefteslengingen. Sett Sandra på gangen. Akkurat det er en langt viktigere sak enn ulvepels, ass.