«Jeg lærer aldri»

Det har gått seks år siden Lykke Li slapp debutalbumet Youth Novels, og etter 2011-oppfølgeren Wounded Rhymes gjør hun seg nå klar til å avslutte triologien med den siste brikken I Never Learn. I et intervju med NME forteller den svenske sangerinnen at hun denne gangen ønsker å bli sett på som mer enn bare en «popartist», og at det nye albumet for alvor kommer til å etablere hennes plass i musikkindustrien.

– Jeg føler alltid at jeg har blitt litt misforstått. Som en kvinne blir man dømt ut i fra utseende eller ting jeg virkelig ikke bryr meg om. Hvis noe, ønsker jeg heller å bli sett på som en singer-songwriter enn en popartist.

I Never Learn slippes via LL Recordings/Warner Music 15. mai.

I tillegg til det nye albumet er Lykke Li dessuten snart aktuell med sin skuespillerdebut i den svenske thrilleren Tommy. Filmen har premiere på svenske kinoer 14. mars, og er ifølge henne selv den største utfordringen hun noensinne har påtatt seg.

– Jeg lærer meg utrolig mye hver eneste dag, men innser hvor komplisert det er å lage film. Jeg er vant til å ha total kontroll, men sånn er det ikke nå. Det har vært fantastisk å hengi seg og helt gi slipp på kontrollen…[ ]…Først våget jeg ikke [å takke ja til filmrollen], jeg var så utrolig redd for det. Men da tenkte jeg at det eneste man kan gjøre når man er skikkelig redd for noe, er å gjøre det. Det var virkelig en stor utfordring å møte mine egne begrensinger og drømmer. Skuespiller, fotballspiller og rockestjerne er vel noe som alle vil bli innerst inne.

via: SvD.se

X