Foto: Vilde Imeland

Helgens utelivsanbefalinger

Mens noen inviterer til bitter motvekt-festival, velger andre å late som ingenting. I alle tilfeller finnes det et Oslo utenfor by:Larm. Vinn billetter til Jaeger, og les om alt du kan foreta deg mens musikkbransjen barrikaderer seg på Youngstorget.

TORSDAG

Juan Atkins inntar Jaeger, og du kan vinne plass på gjestelista! Det ligger an til et nesten definitivt høydepunkt i klubbkonseptet RETROs mektige Detroit-trilogi. Forrige uke fant Seth Troxler etterhvert formen foran en neeeesten full kjeller. Denne uken er det technoens biologiske far Juan Atkins som skal spinne 30 år med historiepensum. Obligatorisk oppmøte i Grensen klokka 23. presis.

JuanAtkins

FREDAG

Black box teater. Fiksdal/Becker: HOODS

Black box kunne sikkert ikke brydd seg mindre om by:Larm. HOODS er teaterets nye hjertebarn, og beskrives som en kappekledd hengemyr. Ingrid Fiksdal og Signe Becker oprererer i grenselandet mellom installasjon og forestilling. Som publikum kommer du ikke til å kunne chille i mørket, men vil i stedet blir bedt om å ta på deg en drakt utenpå dine egne klær før du blir sluppet løs i scenerommet som er fullt av kropper, lys og lyd i bevegelse. Spøkelseshus? Borrelåsdrakt? Underholdningskonglomerat? Spørsmålene melder seg, men for å få svar må vi vel ta turen på en av de ti forestillingene som spilles i løpet av helga og neste uke.

2254-9d9m-HOODS172254-4cge-HOODS03

Kingkungare & Ingensteds presenterer: BEGLOMEG + SKATEBÅRD 

Det blir akkurat passe eksentrisk når Beglomeg inviterer til singelslipp på Ingensteds. Psychrock-bandet, som er kjent for å kreve godt med plass på konsertene, feirer månens okkultering med saturn og melder ellers at at solens fader befaler deg oppfra ditt glinsende mørke. De okkulte skivenes gniss skal gi liv til din tiss, og denne kvelden skal du se de flyte på lilla himmel.

Også Skatebård, da. Fra 22.00

beglomeg

Moonlighting med Marcellus Pittman på Dattera til Hagen

En annen Detroit-fyr med mye på CV’en er Marcellus «Malik» Pittmann – en buddy av folk som Moodymann og Theo Parrish. Som DJ er han kjent for ekstremt velkomponerte set hvor han sømløst blander alt fra tung Basic Channel til lettbent italo, samt en hel del andre ting. Å se denne fyren for bare 50 spenn er som å få en middag på Maaemo for under hundrelappen (vel, nesten i hvert fall). Fra 22.00 og utover på Dattera.

LØRDAG

SPKRBOX afterparty på Turkish Delight.

Norges første hiphopteaterfestival foregår skamløst nok på Nationaltheatret, Dramatikkens hus og Caféteatret i samme periode som by:Larm. Forestillingene tar utgangspunkt i ett eller flere av de fire elementene i hiphop-kulturen; breaking, graffiti, rapping og DJ-ing. Selv om enkelte av arrangementsbeskrivelsene har en svak eim av kulturkjerring på 50 + får vi krysse fingrene for at gamlisene holder seg unna selve festivalen. På Turkish Delight blir det uansett god kok med DJ Brown 13 og Kool DJ KCFLY fra 22.00 og utover.

spkrboxspkrbox_n

A:Larm på Maksitaksi

Hva hadde Oslo vært uten et ikke-kommersielt motvekt-arrangement for hver store festival som gikk av stabelen. Det er alltid noen som nekter å være med på moroa, og som på død og liv skal tråkke opp sin egen sti. Heldigvis kommer dette det blakke og mindre bransjefikserte festivalfolket til gode. Maksitaksi inviterer til A:Larm – en firedagers festival som selvfølgelig har ALT det by:Larm ikke har; ekte kjærlighet til musikk, idealistiske labels, autentisitet etc. etc. Det blir fest hele uka, og på lørdag rundes det av med punk, rock og hardcore fra band som Göttemia, Norsk Råkk, Freedumb og The Herpes project.

A_larm

Alexander Scancke-Live & Petter Celius// SS: FRansisco Berberan

Petter Celius er resident på Jaeger, men er denne kvelden å finne i begge ender av Alexander Skanckes live-sett på The Villa lørdag kveld. Kvelden er etter sigende en slags tribute til unge og lovende folk, i anledning… vel by:Larm. Men det er ingen såre følelser å spore hos gjengen på The Villa. Sett deg på gjestelista eller betal 100 spenn i døra. Fra 23.00

skancke

X