by:katta EILERT guider deg gjennom by:Larm

Nå ere by:Larm straks! Vi har sikret en katts anbefalinger!

b
a

Oi oi oi, follkents!! Straks er det by:Larm! I ÅR IGJEN?!?! FUUUUUUUU Frem med festivalskoa! På med russelua! Finstem knickersene! Pugg gloser! Niles program! Sus i serken og knall i padden!

Siden ingen av oss her i NATT&DAG-skyskraperens hovedkontor er opptatt av musikk («omtrent like oppdatert som Drillo» ble sagt i fullt alvor nettopp) og eeeeeegentlig heller fokuserer på å sikre sponsordeals med leskedrikkleverandører sendte vi kontorkatta EILERT fra Bryn-senteret gjennom programmet for å luke ut de beste deals, de hotteste sounds og de FETESTE FEATURES!! (Takk til Geelmuyden.Kiese for hjelp med dette avsnittet.)

LES OGSÅ: BØNDER OG BYGUTTER PÅ BY:LARM

Hva sier Eilert?

katten eilert bylarm bring it

SKJERA EILERT, har du TRUA på bransje- og hipster-swingersklubbarangementets 2014-avvikling? TRUA?

– Follkents!!! Jeg er SPEKKET med trua! Aldri sett så mye tru i en katt før, har du, BELIEVE IT!

Haru noen åpenbare anbefalinger? Noen innlysende AVbefalinger? Generelle festivaltips?

– Du kjenner meg, ditt skrale gamle kne: jeg har ALLE disse tingene. De bugner i min kattefavn! Jeg har hundre av hver, minst! Skal vi ikke begynne med noen anbefalinger kanskje, hæ?

Jo, skal vi ikke det?

– Jo, vi skal det.

Hør ‘a. Du må se André Bratten.
‘n Bratten er mer kjent i resten av verden enn han er i hjembyen Oslo, og har visst med et debutalbum folk bruker ord som «GRENSESPRENGENDE» for å beskrive. Han liker ullgenser! Folk sammenligner’n med a-ha og sier «eksportvare»! Heller ullgenser enn ULVgenser spørru meg (ping Sandra Borchs garderobe, hø hø!)

Du bør ikke gå glipp av Abidaz
Rappegutten Abidaz fra Sverige,  anmeldt til en femmer av Jørgen Nordeng i hipsterblekka NATT&DAG, har holdt på en stund: på 90-tallet holdt han på å slå gjennom sammen med Joshua Mkandawire i den engelskspråklige duoen med det litt vasne navnet Chapee N Chess. Det ble aldri noe særlig av Chapee N Cheess (hvorfor ‘a?), med Abidaz gikk solo på svensk – og ga i 2013 ut et av Sveriges aller beste hiphop-album.

‘a Vilde Tuv, du
Trenger vi kjøre noen presentasjon på Vilde Tuv? Vet ikke ALLE at hun er sjef, boss og gevinst? Hun har lusket rundt bergenske gatehjørner og kaféer med mer eller mindre planlagte konserter, men slo av ukjente årsaker helt ut på radaren til musikkbransjen først i fjor, da hun slapp dobbel-singelen «Mine Armer»/»Cellevevet», til terningkast seks fra NATT&DAGs musikkredaktør, på Tellé-underlabelet Opplett. Sikkert større sjanse for OPPLETT på by:Larm i hovedstaden enn i Vilde Tuvs hjemby BERGEN, for å kjøre en oppfinnsom vits om det velkjente regnpregede klimaet i «vestlandshovedstaden»! HØØØØØR på denne låta Vilde Tuv har laget med ‘n Stockhaus, ‘a:

Daniel Kvammen, kompis
Rotnorsk som surmelk og strikkegenser! En slags mikroversjon av Bjella, Daniel Kvammen slapp sin første singel «Ingen Vega Utanom» i november i fjor på Snertingdal Records (FETT NAVN!!), og i kjølvannet av singelslippet har han blitt booket til blant annet Øya, Vinjerock, Bygdalarm, Varna og IKKE MINST by:Larm. Travel fyr!!

Beastmilk er fett ass
Verdens eneste relevante finske retro-postpunkband med kald krig- og babyhodeskalletematikk. Hvem samler ikke på babyhodeskaller? Beastmilk longplayer-debuterte OMSIDER med et av fjorårets beste album til den ljomende lyden av hele TO(!) norske mediehus som fulgte med i timen og klarte å plukke det opp. Bra jobba, follkents!! Gitt ut i Amerika-land på samme label som Charles Manson (kjent amerikansk kjeltring, katt anm.), det burde vel være et sikkert kvalitetstegn?

 

Hjerteslag og greier!!!
Internt i NATT&DAGs musikkredaksjonshjerte lever en evig fascinasjon for karakteren «Gnageren» (aka Robbie, katt anm.) fra Bergen, og siden hans gamle band Di Kjipe er oppløst tar man til takke med de derre Hjerteslag. SIKKERT IKKE SÅ FORBANNA DUMT, for de er jo steike kjekke og flotte typer!

‘a Farao
Skulle vinni hele den derre Urørt-balletten spørru en kattefaen, men NEIDA!!

Oh
Med fare for å være både døv og generaliserende: det rareste såkalte neo soul-bandet denne katta noengang har sett. Rødhårete nordlendinger, ass. Kuriosa. Quote fra videoen under: «Norwegian boys can never make money singing neo soul.»

Könsförrädare
Lol, bra navn.

Lower
Dansk punkerock med følelser og skikkelig blå dongeri med litt suspekt fit! «POST»-punk, sier ’em visst. «DOWNER PUNK» sier noen. Fra KJØBENHAVN der Iceage og de derre Posh Isolation-typene holder til.

Men Eilert, hvorfor så positiv hele tiden? Er det noen by:Larm-artister du anbefaler folk å GÅ GLIPP AV?

– Nesten alle, kompis! Nesten alle! Noen er imidlertid verre enn andre. Og et par av dem er FRYKTELIGE!

Kan du gi oss en liten guide, kompis? En skulkeguide? Noen tips til når det er lurt å trekke seg tilbake for å guzzle neppå mikrobatch-IPA og kjemme barten?

– Jeg har hundre slike tips, vettu.

Christopher
BLEURGH BLEUGGHGHG BLEURURRRGHH!! (ONOMATOPOETISK BESKRIVELSE AV LYDEN AV SPYING!!) Han her har visstnok blitt skrevet om litt før fordi han er så jævla kjekk – igjen VISSTNOK – men han ser jo bare ut som en helt vanlig drittunge. Hadde ikke giddet å bite denne fyren i leggen, ass!!

KLish
LOL rappere fra Tromsø, når sist var DET en god idé lissom, looooooool

Kindred Fever
FYYY FAEN SÅ JÆVLIG. Spådd å gå i fotsporene til KAIZERS? SERRIØST KOMPIS. Noen i NRK har visst kalt dem «the White Stripes of the West Coast». Eheheheheheheheh

(vi prøvde å finne video men fikk det ikke til, så her kommer et bilde i stedet, kanskje best slik):
kindred fever
foto: Anne Marthe Widvey

Sigurd Julius
Han har kanskje vinni Urørt, men han vinner faen meg ikke Eilert.

Angelicas Elegy
snooooooooooooooooooooooooooooooork
skjer med å spille døv, døv retronach-VRØVVEL nåru har navnet til et stavangersk synthesizer-pomp-«metall»band fra 1998 med kusinekvinnevokal, konservatoriefele og en EP gitt ut på napalm records som solgte 2500 eks worldwide ‘a. katter hører ikke på slik musikk.

Angelica’s Elegy // Guess Time Fell Short Again This Year (Live) from Riot Factory on Vimeo.

Young Dreams
Dette er kødd, ikke sant?

JAJA FROLLKENS, da gjenstår det bare å ønske alle sammen en FJONG FESTIVAL og KJEKT KONSERGJENGERI og andre bokstavrim! LØKKE TEL!