Bilder fra nakenfotografens klamme kulisser

Å tjene til livets opphold som nakenfotograf står høyt på ønskelista til mange kameraglade hankjønn der ute, men hvor opphissende er det egentlig i kulissenes realistiske verden når vakre modeller skal fotograferes gjennom timelange, utmattende og svette fotoseanser?

Patrick Van Dam har jobbet bak kameraet for nederlandske Playboy i syv år, og har med andre ord sett nok kvinnelige kroppsdeler for et helt liv. Tilbake i 2011 publiserte han boka Playboy: Behind-the-Scenes, og med et planlagt andreopplag underveis (det begrensede førsteopplaget solgte så bra som bare nakne kvinnekropper kan) får vi enda en gang bli med bak nakenfotografiets glamorøse fasade. Eller som Playboy-sjef Hugh Hefner selv skriver i bokas forord:

“In these compelling images, Patrick has captured the soul of the Playboy shoot and offered a true celebration of, and homage to, the people who make these beautiful things happen. Vividly here is the intimacy, the fun, and the dedication it takes to create the very best in contemporary erotica. And along the way, true to his calling, he gives the reader a peek behind the curtain of the Playboy lifestyle.”

1

2

3

5

6

9

19

16

11

12

13

14

17

18

10

15

X