Søndag Summarum: Rapper skriver kronikk på Instagram

… Sinnasnekker’n entrer samfunnsdebatten, Knausgård står i flammer og Kong Harald snakker ut om tiden som teenage mom. Søndag Summarum gir deg ukas riktigste saker.

b
a

ADVARSEL: Denne utgaven av Søndag Summarum er skrevet før Spellemannsutdelingen. Vi må derfor advare om at spalten ikke innholder tilstrekkelige mengder (garantert betimelig) Moddi-kritikk.

 

Ukas tunge fortid:

Så, så, Harald. Vi har alle vært der.

Ukas kroppspresshysteri: Tenk om det fantes et land der overmenneskelig rippedhet skal presses ned i halsen til samtlige middelaldrende menn og etterlate dem med en intens følelse av utilstrekkelighet, mens når unge jenter laster ned mobilspill om fedmeoperasjoner sååå er det skandale!

Høres det dystopisk ut? Vi snakker om Norge. (Lang kunstpause) Vi snakker om landet vårt.

Ukas «Sinnasnekker’n pusser opp vaginalstaten»: Hvis mobilspill ikke skal snu den uheldige trenden hvor mannsrollen er truet (*river av seg jaktskjorte og avslører et bittelitt hårete bryst mens vi skriver “den er truuuueeeet” på bloggen vår*), hvem skal gjøre det da? Ja? Sinnasnekkern? Du har et innspill?

– Damer er bedre på interiør og farger enn menn. Menn skal ikke bry seg med det.

Var ikke så vanskelig det vel, Rolness? Trenger ikke Norstat-undersøkelser for å si det som det er vettu, Eia!

Ukas kronikk: Magdis insta-kronikk om Ernas unyanserte Sharon-kondolanse:

Åja, du savner en vits etter dette? Sorry, vi var for opptatt med å lese 2Chainz’ Tinder-kronikk om Benjamin Netanyahus boligpolitikk på Gaza!

Ukas lansering:

FUCK. YEAH.

Ukas sånn-her-kan-ikke-et-lands-ærligste-mann-se-ut:

Ukas pompøse: Mammon-manusforfatter Gjermund S. Eriksen begår setningen “Jeg vil ikke være pompøs, men” MELLOM to Søren Kirkegaard- og Aristoteles-sitater.

Ukas litteraturkritiker:

Ukas tortur: The Pirate Bay-grunnlegger Gottfrid Svartholm AKA Anakata har i fengselet fått tilgang på Playstation, men den psycho-Orwellianske svenske staten har ikke bare gitt han den utdaterte modellen PS2, de har også latt være å gi han lagringskort. HVA faen?

*Fredrik Reinfeldt setter på “When The Going Gets Tough, The Tough Gets Going” av Billy Ocean, men bytter ut “The Tough” med “Socialdemokratiet” i andre linje*

Ja, annonse på Pirate Bay? Du har også noe å tilføye her?

Du ass, annonse på Pirate Bay… På ballen som vanlig! (Akkurat som den gangen du sa at vi måtte være forberedt på å knulle stygge jenter på et øyeblikks varsel!)

Ukas den nye oljen: Norges arktiske universitet leverer igjen ellevill underholdning til oss her sørpå: Innimellom alle kursene i reindrift og fylkesadministrasjon har det sneket seg inn en juvel i kurset hundekjøring som en obligatorisk del av den treårige utdanningen i arktisk friluftsliv. Og til alle som mener at dette ikke er utdanning Mamma Norge trenger, kan førsterektor Rune Waaler smelle følgende fakta i bordet: – Våre friluftslivsstudenter har i flere år drevet sjekkpunktet Levajok(!)

NEI, MEN, DA, SÅ!

Ukas overskrift:

Ukas ekspertpanel: Den faglig blytunge juryen til “Social Media Awards” ble sluppet denne uka, noe som SELVFØLGELIG resulterte i de mest intetsigende tipsene og meningene som noensinne har eksistert (inntil neste gang en SoMe-ekspert uttaler seg). Utsagn som at Instagram er fint fordi “det er deilig å bli inspirert og drømme seg vekk i alle de fine bildene” og barneskoletriks som at sosiale medier handler om å være GREI (Genuin!! Responsiv, Empatisk, Interessert!!!! red. anm.) florerte, men ærligst av alle var @superkjos:

– Jeg jobber med å lære meg et helt nytt triks. Det er skikkelig vanskelig og krever rett og slett veldig mye trening. Trikset går ut på å legge bort mobilen fysisk, slå av macen og vie hele min fulle oppmerksomhet til menneskene og refleksjonene i det fysiske rommet jeg befinner meg i.

Jøss, erre Are Kalvø, eller? Sylskarpere samtidssatire har vi ikke sett siden den 2Chainz-på-Tinder-vitsen over her!