– Et skjørt, men perfekt program

Stem nederst i saken!

Gut Feelings er nominert til prisen for Årets Lokalarrangør 2013. Her er juryens begrunnelse:

«Gut Feelings ble startet i fjor, og ble samme år nominert til Årets Lokalfestival etter to vellykkede grasrotnivå-festivaler på Revolver og Parkteatret. Det er med en viss selvbevisst fryd NATT&DAG kan briske seg med at den flåsete festivalfremsyntheten «vi har en gut feeling på at 2013 vil bli et enda bedre år» fra fjorårets nominasjonstekst har gut i oppfyllelse. Også i 2013 har Gut Feelings klart å blande sjarme (selvheklede festivalbånd!) og profesjonalitet; stort engasjement for lokalmiljøet; gode, relevante og overraskende bookinger og snille, rimelige priser på en måte som gjør at de for alvor har markert seg som en stabil og viktig aktør i festival-Oslo. Alt tilsier at vi kan ha en gut feeling for 2014 også.»

Hva synes du selv var høydepunktet på Gut Feelings 2013? 

– Det var da Vilde Tuv hadde blitt plassert faretruende seint på en lørdag på Revolver; asså, hu er relativt lavmælt og lite-plass-tagende sånn rent fysisk. Hu var ganske nervøs for at folk blabra så mye – men i det hu kom ut på den lille scenen ble det helt tyst, alle i rommet hysja i kor og det ble den mest intime og mest stemningsfulle konserten jeg så i hele 2013. Den bitchen er gal.

Hva kunne vært bedre?

– Vi kunne solgt flere billetter!! Jeg mener, her skjer det ukentlig at ymse skotske passé rockeband og latterlige norske rockegrupper som alle har sett 49 ganger tidligere selger ut Parkteatret lett som bare det – også kommer Gut Feelings hvor vi jobber i månedsvis med å komponere et skjørt men 90% perfekt program med de mest spennende og barrierebrytende artistene i Norge og utlandet – også runder vi knapt 300 billetter? Jeg vil ikke syte, men folk må skjønne at Kulturrådet ikke kan holde liv i Gut Feelings i så mange flere år. De må kjøpe en billett og passe på at Gut Feelings og andre nyfestivaler får hjula til å rulle litt! Jeg er ikke sur asså! :)

Drømmebooking for 2014? 

– Godt, men lett spørsmål: DEVO. Gut Feelings er både oppkalt og inspirert av DEVO; det rareste, beste, mest annerledes og inspirerende bandet som noen gang har blitt danna. Vi er i kontakt med agenten deres, for å si det sånn. 

Beste konsert i 2013?

– Må skjene til utlandet, og si britiske East India Youth på MIDI-festivalen i Hyeres i Frankrike sist sommer. Ellevilt lovende og kul kis, som lager suggererende og dansbar elektropop. Jeg kjappa meg og booka han til Gut Feelings #4 som er 15. februar på Revolver.

Og den verste?

– Vikke tråkke i noens salat, men man må jo knuse noen egg for å ha tillit som musikkelsker: Loveloveloves KlubbØya-gig på Revolver var ikke så god. Nå kan jeg si det høyt, for de har fått gode kritikker i avisa for plata si, men den konserten var ikke så god asså. 

Ditt livs live-opplevelse? 

– Billy Bragg på John Dee i mars 2004. Jeg var 20 år og hadde lytta meg opp på alt av Billy Bragg i to uker, og dro alene på konserten. Jeg og en sliten junkiedame dansa aleine foran barrierene, mens masse mannlige 50 år gamle gymlærere sto bak med arma i kors og smilte. Billy Bragg er en viktig mann, alle burde se han live før de dør. En god bobler til denne rangeringa er teaterstykket «Styrtet engel» på Nationaltheatret nylig. Det var live, det òg!

Hva kan du røpe om Gut Feelings 2014?

– Vel, vi arrangerer festivalen to ganger i året, så programmet til GF #4 ligger ute. Da kommer den beste rapperen jeg har hørt siden Busta Rhymes til kjellern på Revolver. Lady Leshurr, det bør bli ganske Sex Pistols’ete. Og rett etter at GF #4 er arrangert så kommer det nyheter om GF#5 som skjer til sommeren. Vi har flere navn klare, det blir nok den beste festivalen vi har laga to date.

Hvem er din favoritt blant de andre nominerte?

– Ingen tvil, det er Line Ira & Espen Overskeid som er nominert sammen i kategorien Årets Utelivstryner, som det tohodete bookingtrollet de etterhvert har blitt i Bergen. Ingen fortjener oppmerksomhet og påskjønnelse som de for innsatsen det siste året.

Hva blir kultur-Oslos største utfordring fremover?

– Det er et fryktelig godt spørsmål, MEN: Det blir å komme opp med noen nye friske opplevelseskonsepter. Greit, det er masse bra ølhus, masse bra klubber og dj’er og supre spillesteder. Men nå kan man ta opplevelsen av KVELDEN til the next level. Axemax fra Kakkmaddafakka og gjengen var inne på noe med konseptet Klubben i Bergen, men det er fortsatt 1000% å gå på i å utvikle nye konsepter hvor kulturuttrykkene smelter sammen og publikum virkelig kan oppleve noe nytt. Norge med alle de tekniske og subsidierende forutsetningene må gå foran som europeisk lysfontene, vi må sette standarden. Og da kan vi ikke bare vente på hvem by:Larm booker til tech-satsninga si liksom.

Hva var årets beste… 

…fest?
– Det har bare vært én fest på jorda, og det var «Tidenes Nyttårsfest» på Sjokoladefabrikken i 2011. 

…låt?
–Sophie med Bipp

…måltid?
– Eivind Waage driver en helt fersk pop-in restaurant i Stensgate 2 på Bislett, hvor man kan få tak i de mest hjemmelagde vårrullene, hamburgerne og fajitas’ene du noengang kommer til å sette pris på. Ring på hos «Røsok-Helland».

…lesning?
– «A Hologram for the King» av Dave Eggers.

 …kjøp?
– Billetter til MIDI-festivalen på den franske riviera. Cutting edge festival, på stranda, med gerilja-djs og øko-øl overalt rundt deg der du ligger på håndkleet og inhalerer sandkorn.

…person?
– ‘Pashtun Woman’. La det stå sånn.

Les mer om Gut Feelings og de andre nominerte til Årets Arrangør her!

Meld deg på ÅRETS BESTE FEST her!

X