Foto:

Her er årets utesteder i Bergen

Stem på dine favoritter til Bergensprisen nederst i saken.

Konrads kåk

konradskåk

Bedre kamuflert inngang kan selv ikke Chagall diske opp med. Selv når du vet hvor Konrads Kåk ligger, så må du fremdeles konsentrere deg for ikke å ende opp på Elefanten. Interiøret fortoner seg som en improvisert cowboyfilm. Begynner du å speide etter et solid bourbonutvalg som passer til cowboystilen, blir du fort skuffet. Fortsetter du å speide, så finner du derimot flere typer fernet. Og det er jo ikke helt feil. Dette er ikke plassen for en real fest med gjengen. Det er heller plassen for å drikke stødig uten for mye mas. Som du av og til trenger. Pluss for: Husets doc-shots og fernet.

 

No Stress

utebergen1

Når du kommer inn her etter klokken åtte, så er som regel sittebåsene opptatt av mannfolk som drikker tysk pilsner fra flaske og damer som drikker chili martini. No Stress har en solid cocktailmeny med en del egne kreasjoner som er basert på husets siruper. Dersom du er glad i smaksrike cocktails som heller mot den søte siden av fenomenet, er denne baren en sikker vinner. No Stress har også et lekent utvalg av ymse brenneviner du ikke finner andre steder i Bergen. Innerst i lokalet har de snekret opp byens trangeste djbooth hvor de hyppig booker et solid utvalg av lokale DJs som spiller alt fra motown til 90s gangsta-rap. Det kan vi like. Mocktails for 59$ er derimot litt stivt. Pluss for: god Bloody Mary.

Barkollektivet

utebergen3

Barkollektivet har i en tidligere anmeldelse fått tyn for bardisken sin. Det kom fra samme person som sa at Aroma var blant byens fem beste lunsjsteder. På Barkollektivet har de shuffleboards i kjelleren, burgermeny, en enkel cocktailmeny og et trygt utvalg av moderne øl. En grei miks for en fin kveld. Dersom du virkelig elsker shuffleboards. Det er også noen store chesterfieldmøbler her, men de er alltid opptatt. Stedet virker fremdeles litt nyåpnet, selv om det ikke er det. At du alltid finner et smil bak baren veier opp. Pluss for: Shuffleboard.

Lysverket

utebergen4

Du trenger faktisk ikke bestille bord og spise 5-retters for å henge ut på Lysverket. De har heller ikke dresscode. Det virker som om folk har begynt å skjønne dette. Hver fredag og lørdag spiller som regel Kannibal-Geir, Skatebård og Teddy Touch, men det hender at andre får slippe til óg. Baren på Lysverket kan skilte med en cocktailmeny som kanskje er byens beste. Kombinert med et gjennomtenkt utvalg av både kjent og ukjent håndverksøl, et solid vinkart og Hansa på tapp, så skal hvem som helst greie å finne noe de kan drikke på her. Helgekveldene fortoner seg som regel som en veldig feststemt lounge. Klientellet er som regel en blanding av brisne voksne i pene klær og Landmark-gjester som trenger en pust i bakken. Pluss for: Deledrinkene og eikelagret Negroni (!).

 

X