Foto:

Her er årets arrangører i Stavanger

Stem på dine favoritter nederst i saken.

Rivningsfest K-lab, Kulturlaboratoriet

greie1

K-Lab var et forfriskende alternativ til alt snobberiet i Stavanger. En gammel revningstruet fabrikk, med øvingsrom, atelier, bar og scene, kom til live. Kort fortalt: en liten stund hadde Stavanger sitt eget Blitz. Også de som opptrådde der da! Morten H B (resident), Nite Site, Midchill. Klasse. Men 21. juni var det slutt. Det er nesten en umulig oppgave å oppdrive noe konkret informasjon om arrangementet, hverken fra arrangører, deltakere eller på nett, men alle som var der husker. Inni seg. For alltid.

Screen City, Moving image festival

greie2

Hvordan opplever vi byen vår? Hvordan erkjenner vi den? Stavanger har, som alle andre byer, godt av å bli sett på nytt. Dette er Screen City sin kongstanke. Åpningen var av det spektakulære slaget. Kunstnergruppen Bordos Artwork, som driver med architectual mapping, projiserte 3D-animasjoner på ulike fasader, blant annet Domkirken. Den timelange forvandlingen av kirken markerte åpningen på kunstfestivalen, der video, animasjon og andre levende bildesjangere ble vist på ulike steder i byens uterom. Blant annet ble en rekke videokunstverk vist i vinduene i tomme lokaler i Pedersgata på kveldstid. Takk for nye perspektiver!

Xplosif hiphopfestival

greie3

Xplosif ble arrangert for første gang i august 2004 på Kjerringholmen i Stavanger. I løpet av det siste tiåret har Xplosif blitt den desidert største hiphop-arrangøren i Rogaland, og har i tillegg til å arrangere selve festivalen, stått bak utallige enkeltkonserter, workshops, battles og andre arrangementer. Årets festival, den tiende i rekken, ga festivalen ytterligere et løft og viste god balanse i presentasjonen. Det var litt for alle (blant annet gratis konserter på utescener), i tillegg til et finere utvalg for theaccustomed. Glemte vi noe? Her er en påminning: Havoc (Mobb Deep), Equicez, Rodney P, DJ Skitz, Yoguttene og Lars Vaular.

 

X