Foto: Presse

Her er årets navn i Trondheim

Årets Navn er NATT&DAGs hederspris for lang og tro tjeneste. Vi ba dere nominere en som investerer tid, krefter, vilje og talent i byen Trondheim. En som gjør byen bedre. En som ville etterlatt seg et stort, sort hull. En som bygger, brenner, bretter og bereder – foran, over, under eller bak scenen. Altfor mange av de «stille heltene»  går ubemerket hen. De som går stille i dørene, men alltid er der. Juryen vil avgjøre hvem som er årets navn.

Leiv Aspén

Leivaspen

Leiv Aspén har i en årrekke vist stort engasjement og innsatsvilje for å fremme midt-norsk musikk både i det ganske land og utland. Med eget label har Aspén sluppet over 15 utgivelser og hatt management for mange av disse med stor suksess. Aspén har et dypt og ekte engasjement for musikkscenen i Midt-Norge og er involvert i diverse musikkfestivaler og institusjoner som har skapt en kjempeoppsving for musikkutøvere i hele regionen.

Margaret Berger

Margaretberger

2013 var året Margaret Berger kledde på seg en kondomdrakt, vant Melodi Grand Prix, havnet på fjerdeplass i Eurovision, og attpåtil fikk platekontrakt i statene. Enda mer heder og ære fortjener «hele Norges Margaret» (å, fysj!) for at hun fortsatt har tilholdssted i Trondheim. Sammen med jurymedlem Marie Komissar vant hun prisen for Årets Klubb for utelivskonseptet Cloudbusting ved fjorårets prisutdeling. I år seiler Hitrajenta alene mot det gjeveste av det gjeve.

Morten Fagervik

helt_psyko.jpg

Morten er direkte eller indirekte involvert i det meste som rører seg i trøndersk musikkliv. Om han ikke er på turné med et eller annet band, er han å finne som scenemester på en eller annen konsertscene i Trøndelag. Han går stille i dørene og gjør en fantastisk jobb med alt fra Åge til Motorpsycho. Morten har dessuten vært et stilikon for generasjoner på Blæst.

Austmann Bryggeri

Austmann Bryggeri

Bare i løpet av et halvt år har Austmann håndverksbryggeri tatt Trondheim og Norge med storm. Ølguttene, med tilholdssted på Byneset, har gjort alt på egenhånd og kan skilte med opptil flere øltyper på lista på polet. De er underdogen som har bjeffa høyt nok til å bli tatt inn i varmen. I tillegg smaker brygget bedre enn Dahls (hysj!). Austmann bryggeri er en outsider som ikke har vært like lenge med i gamet som de øvrige nominerte, men som like fullt fortjener en nominasjon.

Raw Juice

Raw Juice

Basskometene Alexander Nerayo og Eirik Tilleri i Raw Juice står bak de feteste klubbkveldene i Trondheim og kronet 2013 med å bringe Just Blaze til Supa i november. I tillegg til å ha introdusert det trønderske publikumet for grensesprengende musikk de siste fire årene, har Raw Juice også sitt eget plateselskap og har blant annet produsert musikk for hiphop-krølltoppen Arif. Gutta er allerede nominert i kategorien Årets klubbkonsept, men hører naturligvis også med i kampen om den aller største pokalen.

Trondheimsjuryen:
Marie Komissar, musikkprodusent i NRK P3 og mP3
Ståle Gerhardsen, art director Tibe T
Vibeke Hay Wold, produsent og side-kick booker på Blæst
Nils Heldal, festivalsjef for Pstereo
Martin Trulssønn Johannessen, filmanmelder og skribent i NATT&DAG.

X