Bildeserie: Speilet som vindu til den amerikanske folkesjelen

Den amerikanske kunstneren Eric Oglander sitter (antakelig) daglig og tråler den finn.no-aktige annonsenettsiden Craigslist på jakt etter bilder av speil til salgs. De beste poster han på bloggen craigslistmirrors.com.  Det høres kanskje litt i OVERKANT tørt ut helt i starten, men det er frøkktelig fascinerende greier «when you get down to it» (som ammerikanera sier), hvilke refleksjoner fotografene uvørent tar bilder av når de egentlig bare prøver å selge speil til en helt streit pris.

Kurt Vonnegut-karakteren Kilgore Trout kalte speil «lekkasjer», og anså dem som hull mellom flere universer. Washington Post kaller craigslistmirrors.com «en unik refleksjon av det amerikanske liv». Eventuelt er det bare snakk om blanke overflater med refleksjoner av katter og trær. Vi tenker det er rimelig å anslå at sannheten ligger et sted ca. midt i mellom alternativene. Et festlig opplegg er det i hvert fall.

Nok snakk. Vi har plukket ut et knippe av de flotteste speilene. Kjør, kjør:

[nggallery id=763]

(Alle fotos: craigslistmirrors.com)

X