Her er årets restauranter i Stavanger

b
a

Tango Bar&Kjøkken

tango
Nedre Strandgate 25, Stavanger
www.tango-bk.no

Tango leverer år etter år. Vil du ha en topp matopplevelse med super vin og eksemplarisk service i en lun atmosfære, så er restauranten nederst i huset til Cementen og Gnu plassen å gå. Bestill tre retter, eller tre retter med ost, samt vinpakke; resten overlater du til kokker og servitører. Restauranten benytter seg av det som til enhver tid er de beste råvarene matfylket Rogaland har å by på, vinen er i hovedsak fra Frankrike, Italia og Tyskland. Er det ikke tid og anledning til den store festmiddagen, så anbefaler vi byens beste pizza som de passende nok serverer i baren. Tango nomineres ikke bare fordi den er en av byens sterkeste restauranter, men også fordi folkene bak virkelig har vært med å sette Stavanger og Rogaland på matkartet.

Sabi Sushi

sabi
Storgata 42, Sandnes
www.sabi.no

Utmerket kvalitet på maten kombinert med uformell og hyggelig service er en unik kombinasjon som vi setter pris på. Sabi plusser på med koselig interiør, stor takhøyde og gratis wifi, og er vår favoritt i Sandnes. Plusspoeng til restauranten for å spre sushi i toppklassen utover hele fylket. Fra oppstarten med den lille take away-plassen i Pedersgata, har de utvidet til skikkelige restauranter på Forus, Sandnes, Kristiansand, Bryne og Hinna. I Haugesund åpner de i 2014. Får vi snart en flaggskiprestaurant i Stavanger sentrum?

Renaa: Matbaren

renaa
Breitorget, Stavanger
www.restaurantrenaa.no

Restauranthuset til Renaa består av Xpress (cafe), Restaurant (for de spesielle anledningene) og Matbaren (den uformelle restauranten). Matbaren er vår favoritt, da den scorer veldig høyt mellom aksene for kvalitet og pris. Menyen oser av kompetanse, kreativitet og gode råvarer. Renaa byr på hyggelig og veldig profesjonell service, og de er generøse med innsyn til rene og pene kokker i det åpne kjøkkenet. Det er gått noen år siden Matbaren åpnet, men de er stadig like skjerpet. Vi er glad for at mesterkokken fra Trøndelag har besørget siddiser med nye matopplevelser, og gleder oss til han åpner i Kulturhuset også.