Psykedelisk langhelg på Revolver

b
a

Psych Fest-konseptet debuterer i Oslo i morgen.På plakaten står band som Disappears, Wolf People og de norske death surf-veteranene i Los Plantronics, i tillegg til eksklusive konserter fra Death By Unga Bunga og Serena-Maneesh.Vi tok en prat med Ben Sand, bookingansvarlig på Revolver og én av tre Psych Fest-arrangører.

Scroll til nederst i saken for å vinne billetter, totebag og tskjorte!

Psych Fest-konseptet startet i Austin og har etter hvert spredt seg til en rekke andre byer. I morgen arrangeres det i Oslo for første gang – hvordan gikk det til?

– Noen av oss var på Austin Psych Fest tidligere i år. Det var helt vanvittig, og vi tenkte at dette er noe vi må ta med oss hjem til Norge. Vi følte at det var på tide å utvide psych-scenen i Oslo. Introdusere nyere og mer obskure band og artister til folk som oppsøker konserter på grunn av nysgjerrighet til musikken, og ikke fordi de har lest om band på en eller annen hipsterblogg. Interessen er der, vi vil bare prøve å samle miljøet!

Hva kan man forvente seg av historiens første Oslo Psych Fest-lineup?

– Det er ganske variert og vi er drit førnøyde med å ha klart å få inn så mange kule band på et så begrenset budsjett. Fra death-surf og mer punka ting via dronete støyrock, folkinspirert 70-tallsrock, jazz og garage-psych til klassisk 60-talls hippie-psykedelia. Noe for alle, egentlig!

Hva gleder du deg mest til å se?

– Chilenske Holydrug Couple som oppvarming for Wolf People er en ganske vill lørdagskveld, ass!

embed:http://www.youtube.com/watch?v=4KQnAH3sQl4

På tross av mye bra bookinger de siste åra løper ikke folk akkurat ned dørene på Revolver. Er det marked for å arrangere en hel festival med undergrunns støypsykedelia i Oslo?

– I løpet av høsten har vi arrangert psych-kvelder minst en gang i måneden. Flere av dem har solgt ut og generelt har det vært stor interesse for dette. Vi ser ingen grunn til at ikke 150 mennesker i Oslo er hypp på å henge i kjelleren på Revolver en helg og høre på internasjonalt anerkjente undergrunnsaband og kule norske up-and-coming psykedeliaband!Vi prøver også å legge til rette for at norske band skal få dele scene med større internasjonale band. Kanskje vil det danne et grunnlag for fremtidig samarbeid, vennskap, plateinnspillinger, turneer eller liknende. Slik kan også Oslo-borgere få muligheten til å sjekke ut gode lokale band som de har oversett eller gått glipp av tidligere.

Dere flyr inn mange utenlandske band, blant annet nevnte Holydrug Couple fra Chile. Tar dere stor personlig økonomisk risiko med festivalen? Eller rakk dere å få innvilget MASSE støtte før det skifta til blåblått?

– Nei, vi har ikke en krone i støtte, men vi har arrangert konserter lenge og vet hva vi driver med. Vi tar risikoen selv, men regner med at det vil gå greit. Vårt mål er at folk kommer ut tidlig og ikke tre minutter før hovedbandet starter. Kom og drikk noen pils med vennene dine, og se gamle og oppdag nye favoritter. Vis din støtte til undergrunnsscenen i Oslo!

Det virker som ALLE har et udelt positivt syn på Oslo som konsertby for tiden. Hvordan opplever du, som stort sett booker mindre scener, “Nordens musikkhovedstad”?

– Konsertmarkedet i Oslo er i en slags Catch-22. Det arrangeres sansynligvis flere konserter her i løpet av et år, enn i noen annen by i verden på vår størrelse, så det fører til en vanvittig konkurranse om konsertgåernes sårt oppsparte kroner. De fleste kvelder er det minst 5-8 konserter, og ofte er det flere ting som er i direkte konkurranse med hverandre. Vi prøver så godt vi kan å få andre konsertsteder til å legge ut tider osv så folk kan få sett flere show , men folk har som regel ikke penger til å se to konserter på en kveld. Jeg tror det er rom for forbedring i scenen for “nye band”, hvor hypede band spiller for utsolgte saler i Europa, for så å komme til Oslo og spille for 30 stk. Så et år senere, på neste turne, har endelig Norge skjønt det og 300 mennesker dukker opp. På den måten må de små scenene ta all risikoen, mens når bandet kommer tilbake og de burde spilt på samme scene for å gi oss en sjangs til å tjene tilbake noe av tapet, spiller de nesten utelukkende på større scener, som da sitter igjen med alle pengene… Tough!

For å vinne to billetter til torsdagen OG totebag OG tskjorte kan du sende mail til [email protected] Oppgi tskjortestørrelse i mailen. Sjekk ut programmet for torsdagen og resten av festivlen her.