Kalte mannlige ansatte «penis»

b
a

– Hvite menn er ikke en beskyttet gruppe, sier kvinnelig toppsjef saksøkt for trusler og kjønnsdiskriminering.

Archie Comics-direktøren Nancy Silberkleit ble tidligere i år saksøkt av fem ansatte for kjønnsdiskriminering. Ifølge søksmålet skal hun konsekvent ha omtalt mannlige ansatte som “penis” fremfor navnet deres. Da de ansatte konfronterte henne med at hun brukte»kjønn som våpen», skal Silberkleit ha latterliggjort det ved å rope «Penis! Penis! Penis!» i forretningsmøter.

Nå krever Silberkleits advokat at søksmålet avvises, da «hvite menn ikke tilhører en beskyttet gruppe»og ordet penis ikke kan påføre menn emosjonell belastning.

De ansatte er åpenbart svært uenig, og ber om 32.5 millioner dollar i erstatting. I tillegg krever de at Silberkleit holder seg to miles unna kontoret. Hennes truende oppførsel, hevder de, har nemlig tvunget dem til å holde seg med bevæpnet vakt. Den truende oppførselen skal blant annet ha inkludert å invitere Hells Angels-medlemmer til kontoret, og å “stadig spørre om noen har sett pistolen og de 750 rundene ammunisjon mannen hennes oppbevarte på kontoret”. Silberkleit tok over stillingen som direktør fra sin avdøde mann, som var sønn av selskapets grunnlegger.

Selv omtaler hun beskyldningene mot henne som “ondskapsfulle og usanne”.

Dette er imidlertid ikke første gang Silberkleit har havnet på kant med sine kolleger. I 2011 ble hun saksøkt av meddirektør Jonathan Goldwater, som beskyldte henne for å være ustabil og i ferd med å ødelegge selskapet. Saken endte med en forlik, hvor det ble avtalt at Silberkleit skulle ha begrenset omgang med de ansatte og bruke en stedfortreder til å representere sine interesser i selskapet. Stridighetene blusset opp igjen tidligere i år, da stedfortrederen, som Silberkleit hadde valgt selv, hevdet hun var psykisk utilregnelig og måtte fjernes fra selskapet. Til dette svarte Silberkleit med å anmelde stedfortrederen for seksuell trakassering. Saken har ikke blitt behandlet ennå.

På spørsmål om hun nå vurderer stillingen sin, svarer Silberkleit at tanken ikke en gang har streifet henne.

– Jeg elsker jobben min og jeg elsker dette selskapet, sier hun til New York Daily News.