Norske bokhandlere åpner for dinosaursex

Amerikanerne har kastet seg over bøker om dinosaurpuling. Er norske lesere klare for å bli «Taken by the T-Rex»?

b
a

– Vi skal ta inn dinosaurerotika, hvis det er dinosaurerotika folk vil ha, sier norske bokforhandlere NATT&DAG har snakket med.

Dermed er det bare å krysse fingrene og håpe på at (dinosaurnasjonen) Norge snart adapterer amerikanske lesetrender.Det er nemlig over en måned siden nettsteder som Jezebel og Huffington Post meldte om at “Dinosaur erotica” – erotiske noveller som handler om dinosaurer som behandler damer på en Christian Grey-aktig måte – hadde slått an for fullt på Kindl og Amazon i USA. Bak fenomenet står to kvinner i starten av tyveårene, som på under ett år har skrevet over 60 (!) noveller under pseudonymene Christie Sims og Alara Branwen. Så – når får vi se titler som»Taken by the T-Rex», “Running from the Raptor” og “Ravished by the Triceratops” i norske bokhyller?

– Jeg har aldri hørt om det, sier Marthe Alternes fra ARK Byporten. –Såvidt jeg vet har vi ikke fått inn noen forespørsler om å ta det inn. Hvis dette blir populært kommer vi sikkert til å ta det inn, men ikke på eget initiativ, sier hun.

Heller ikke Tanum Bogstadveien har fått inn noen forespørsler om dinosaurerotika, opplyser ansatt Ida Wathne. – Jeg tror ikke det hadde solgt så godt, men har ikke noen betenkeligheter med å ta det inn hvis det er dinosaurerotika folk vil ha, sier hun.

Det norske publikummet er som vanlig håpløst sidrumpa. Det er allikevel gode nyheter at vi får se dinosaurerotika i hyllene dersom etterspørselen stiger – for detvet vi den kommer til å gjøre så snart folk får sjekket ut bildeserien under.

I et siste desperat forsøk hører vi med den progressive nisjebokhandelen Tronsmo.

– Vi forholder oss ikke til det, enten det nå gjelder Pterodaktyler eller Tyrannosaurer, opplyser Terje Thorsen, ansvarlig for engelsk skjønnlitteratur hos Tronsmo, i en sedvanlig elitistisk epost.

PS. Er det ikke bare sååå typisk kultureliten å påstå at de ikke forholder seg til dinosaursex, men likevel namedroppe en distingverende dino-sexpartner som Pterodaktylen? Jo. Det er det.