Trønder-juke fra Mad Decent

b
a

Etter fjorårets release av EP-en Percussion Skank på Mad Decent-imprintet Jeffrees, følger norske Slick Shoota i dag opp med den nye singel “F Dat” på samme label, denne gangen med sanghjelp fra ingen ringere enn DJ-kollega/med-trønder, Annette “Purple” Kvithyll.

«Slick brought in Purple to float over this smooth holodeck-sounding juke beat. The story of a lover confused with her crush? We’ve all been there, F Dat!!!! The tune has been killing it all over the juke dance floors and so it’s time to take it even further,» skriver Mad Decent om godlåta, men vi måtte selvfølgelig slå av en kjapp prat med vår lilla vennine, som nok overrasker mange med sin solide gjesteopptreden.

Wow jente, vi visste ikke at du kunne synge også! Hvor lenge har du hatt denne hemmeligheten?
Ja, det kommer kanskje som en overraskelse, men det har ikke vært en hemmelighet at jeg har klonket til med noen ad-libs på nach eller sammen med folk. Det er kanskje mer at jeg vært shy og ikke fått gjort noe med det før etter litt recognition fra Samsaya. Men helt siden Sister Act-filmene og min fascinasjon for soul-stemmer har det alltid vært litt uhøytidlig synging.

Hvordan skjedde dette samarbeidet med Slick Shoota?
Som musikkfolk jo gjør, prater vi alltid om planer og kreative ting. Vi hadde en felles interesse for nisje-sjangere og samme syn på bra musikk. Da han nevnte at han var på jakt etter en kvinnelig vokal, viste jeg ham tilfeldigvis en demo hvor jeg sang over noe beats. Han ble visst imponert, så jeg fikk beaten og spilte inn vokalen en uke etter. Slick Shoota ga ut en EP på Mad Decent i fjor, så var det veldig kult at det var nettopp “F Dat” de ville ha fra det nye materialet

Det må være jævlig stas å debutere på en offisiell Mad Decent-utgivelse?
For å være helt ærlig er jeg ikke særlig vant med alle tingene rundt en utgivelse, men det er utrolig surreal og langt over forventingene. Bare prosessen med å få samarbeide med alle disse flinke og artige folkene har vært en turning-point. Føler det var en riktig debut, samarbeid og tidspunkt.

Kan vi forvente oss mer synging fra deg framover?
Det vil absolutt bli mer musikk, synging og kreativt arbeid. Føler veldig for å produsere eget material og at det passer bra nå etter flere år i boothen. Det har gitt meg referanser og masse forståelse for musikkbransjen – og ikke minst et skattekammer av dødsflinke mennesker å sparre med!

Hør/last ned originalversjonen av “F Dat” og Djemba Djemba og Hoodbois sin remix (Gratis download 192 kpbs, mens full digital release og video kommer 19. november):