Foto: Gummimannen

«Gummimannen»: – Det er vel fremdeles ingen sykdom å bli kåt

Saken om «gummimannen» er en del av en større artikkel N&D har gjort om fetisjer.

– I min pure barndom var jeg nok ikke klar over begrepet «erigert penis», men jeg kan huske at jeg syntes det var både rart og deilig å få «stram tiss» når jeg hadde på meg regntøy.

Det sier «Gummimannen», som han kaller seg selv. En gift 66-åring som har vært en dedikert regntøytilhenger hele livet. Jeg møter ham på FetLife, «Facebook for fetisjister», og han går med på å la seg intervjue under forutsetning av at han får lov til å være «fullt påkledd» mens han svarer. Det føles tryggest. Han tar seg en «gummipils» (han har fri fra lærerjobben i morgen).

Les også: «Duen»: Et hardt og rått knull gir sterkere opplevelse enn varsom elskov

– Som 9-åring kan jeg huske at jeg hadde motvilje knyttet til det å bruke ei lyseblå gummibukse som min mor hadde kjøpt på salg hos «Albert Pelly» i Oslo. Jeg følte kanskje at jeg var litt for stor til å bruke «barneregntøy». Men i virkeligheten var vel den starten til mitt fetisjliv. Jeg kan huske jeg kjente på en stram tiss under gummibuksa.

Gummimannen tror interessen for regntøy kan bunne i nettopp denne motviljen til å gå i gummibukse som barn.

– Ingen små barn kommer langt med protester om at man ikke vil gå med gummibukse, det er de voksne som har kommandoen. Hvis man liker denne formen for infantilisering så blir det kort vei til å innta rollen som underdanig, eller «sub», under sex.​

– Å være under total kommando av en regntøymaster- eller domina, og nærmest være en «fange» i regntøy. Håndjern, fotjern og en gummihodemaske med collar og gag i tillegg til gummihansker, da blir jeg in total enclosure in rubber. Det gir meg vellystfølelse av dimensjoner.

Master eller domina, både menn og kvinner?
– Via regntøy kom jeg til erkjennelsen av å være biseksuell. Sex i regntøy er en så stor trigger at kjønn blir underordnet.

Men, du er gift med en dame?
– Ja, min kone er både åpen og forståelsesfull, og vi har hatt sex i regntøy. Det var faktisk hun som initierte til at det skulle lages strategiske åpninger i regntøyet, slik at vi ble i stand til å ha sex i regntøy til glede for begge parter. Jeg antar at det var mest for min skyld.

På FetLife-profilen sin skriver Gummimannen at han liker å være iført regntøy i flere lag, der det innerste laget er vrengt. Det skal visst være deilig å kjenne «gummisiden» av regntøyet tett mot naken kropp. I tillegg til denne informasjonen, har han listet opp regntøyet han er i besittelse av: 52 enheter, men han forteller at han antagelig har mer enn det og.

– Regntøy er vel for meg også en liten besettelse. En stående vits blant dedikerte regntøyfetisjister lyder slik: Hvor mange oljebukser trenger en ekte gummimann? Svaret er like enkelt som tydelig: «En til». ​

Han lister opp fra samlingen.

– Der er regnbukse med høyt liv, seler, og det er heller ikke uvanlig at buksene er forsynt med strikk i ryggen, rundt ankler og en litt kraftigere strikk til å ha under fotsålen på gummistøvlene. Alle dedikerte regntøyfetisjister er opptatt av detaljer, det være seg gummiregntøy, PVC-regntøy eller nylonregntøy.

Han unnskylder seg.

– Jeg tar det såpass grundig, for dette har jo tross alt vært min store lidenskap gjennom mesteparten av livet.

I løpet av ungdomstida var det mer enn én gang han var redd for å bli avslørt med det han beskriver som «en tydelig ståpikk inne i regntøyet».

Les også: «Latexmaster»: – Det er nesten så hele kroppen får en klem samtidig

– Jeg husker spesielt en episode i Oslo, jeg var 17-19 år, og gikk i byen i regntøy fra Helly Hansen i plaskregn. Utenfor Kaffistova gikk jeg i møte med ei jente som leide på sykkelen sin, og jeg så straks at hun hadde på seg både jakke og bukse i gult HH-regntøy. Det skjedde ikke annet enn at jeg ble kokvarm i hodet da vi i noen sekunder møtte hverandres blikk, og jeg lurte på om hun hadde oppdaget bulen på regnbuksen min.

Gummimannen forteller at han har fått beskjeder som «din syke jævel» når han i åpne chat-kanaler har fortalt om interessen for regntøy, men selv synes han ikke at fetisjisme bør regnes som en diagnose.

– Det er vel fremdeles ingen sykdom å bli kåt. Fetisjen min er en trigger som stimulerer til seksuell aktivitet, og sex er frivillig lek mellom voksne.

Men selv om han tør å stå for det han opplever og lever ut i sex og bekledning, ville det vært krise om andre fant ut om hans «hemmelige liv».

– Hvis noen skulle fått vite om dette ville det være både flaut og krise i mitt hode. Men, hvis jeg skulle få velge min legning ved livets start, så ville jeg absolutt ikke valgt det bort. Jeg er glad for de gleder, problemer og skuffelser det har gitt meg, og vil vel holde på med dette til siste slutt.

Les mer: Vi dro på BDSM-treff

X