Skrive kronikk om hester

… blogge om pappaperm, og andre ting som tydeligvis er helt innafor å drive med for tiden. Søndag Summarum gir deg ukas riktigste saker.

Ukas flaks: En mann i 60-årene fra Røyken må sies å ha hatt litt flaks da han lørdag kveld både fikk 7 rette i Lotto OG vant i V75, og dermed kunne cashe inn snaue 4 millioner kroner. Dette er dog ikke hverdagskost for mannen: – Vanligvis har jeg ikke flaks, men av og til skjer det, sier han, og avslører at han har fått SYV RETTE I LOTTO EN GANG FØØØR. I en ikke relatert sak innrømmer Jens Stolenberg at han vanligvis ikke pleier å være statsminister i Norge, men at han har vært det i åtte år.

Ukaswinning: Den avgåtte spanske sportsjefen Fernando Martin Vicente ble mandag dømt for bedrageri etter avsløringen av at Spania stilte med funksjonsfriske utøvere i Paralympics i 2000. 15 av 200 utøvere i troppen lot som de var funksjonshemmet. På basketlaget, som tok gull, lot hele 10 av 12 av utøverne som de var psykisk utviklingshemmet. Spania hadde for øvrig i Sydney sitt mest suksessfulle Paralympics noensinne med 107 medaljer totalt. Saken er sånn sett nok en seier for oss som er opptatt av å gjøre et poeng ut av at funksjonsfriske som oss selv er MYE bedre i idrett enn funksjonshemmede.

Ukas blogg: ENDELIG er Harvest (nettmagasinet av og for menn som sliter med eksitensiell angst som følge av at småbarnslivet neglisjerer fluefiskehobbyen) oppe og går! Det er mildt sagt mye å ta tak i her, Harvest kommer utvilsomt til å spille en sentral rolle i denne spalten fremover.

Noen av artiklene innholder mange avsnitt bestående av én setning.

Det suger.

Den mest oppsiktsvekkende teksten er kanskje «Jeg faller» av Den Moderne Mannen himself, Kjetil S. Østli.

Forleden fikk jeg en P-bot utenfor barnehagen. Den henger på ruta fortsatt, har ikke orka ta den ned.


Jeg er på vei ned.


Eller så er jeg et menneske i forandring.

Fortsett GJERNE å skrive side opp og side ned om at du tørker barna dine i ræva, men ikke påstå at det at det noe annet enn det er, nemlig pappapermblogging dårlig forkledd som litterær journalistikk.

Harvest-guttas største frykt er tidsklemme og modernitet (eller no). Dette rier vår største frykt, oppsummert i parafraseringen av en allerede legendarisk Harvest-ingress:

Jeg er 23 år. 0 koner. 0 barn. 0 stasjonsvogner. 0 hus ved skogen. Jeg har en grei jobb. Jeg er fornøyd. Men inne i meg bor det en villmarksblogger som truer med å bryte seg løs.

Ukas stemningsrapport: Det er på høy tid at denne spalten gir musikkmagasinet Hissig.no oppmerksomhet igjen, og saken «To helger i april: Rapport fra Coachella 2013» er den perfekte anledning til å gjøre nettopp dét! Så, hvor skal vi begynne? Det er naturlig å starte med å påpeke at saken publiseres et halvt år for sent. Det er én ting. En annen er selve innholdet: Som vanlig helt sykt langt og tilsvarende dårlig. Eksempel:

“Coachella-tips nr. 2: Drikk øl mellom konsertene du ønsker å se.”

Ett til:

“Coachella-tips nr. 3: Ikke hør to konserter samtidig, men velg den ene og hold deg der! Eller hør starten på den ene og slutten på den andre dersom scenene ligger nær.”

Dessuten har de fått en gammel dame til å anmelde Ane Brun og dermed endt opp med den uungåelige, men akk så løgnaktige overskriften «Rått, elegant og nyskapende».

Ukas poute-hater:

(faksimile: nrk.no)

Ukas ytring: Alfahannen Magnus Rønningen har skrevet kronikk om at norsk media neglisjerer hester! Nei, vi kødder ikke, han HAR gjort det!!

– Tiden har kommet for å sette hest på agendaen, tordner Rønningen. Vet ikke helt hva mer vi kan si om saken, annet enn å gjenta at MAGNUS RØNNINGEN HAR SKREVET KRONIKK OM AT HEST ER USYNLIG I MEDIEBILDET!

Hva blir det neste? En Eia-Ihle-Brenna-kronikk som tar for seg den nedslående hestedekningen statistisk? Og HVOR er D2-saken om nestenmiddelaldrene mediebarskinger som synes det er faen så fett å dra en veltrent andalucisk hest opp i full galopp?

Ukas “jeg er ikke rasist, meeeeen…”: Varaordfører i Meldal, Helge Ringli, (Frp) var den eneste som stemte nei da kommmunestyret vedtok å ta imot flyktninger, melder adresseavisa. – Noen er i stand til å brødfø seg selv, men det finnes nasjonaliteter der bare 20 prosent arbeider. Dette er dokumentert, men ingen tør si det høyt. De jeg snakker om folkeslag som er innpodet med denne mentaliteten, at de skal snylte på andre fra de er født. Og dessuten er de også å hjernevasket av religion, sier Ringli og legger til: – Men jeg har ingenting mot utlendinger, generelt.

Ukas nedtur: Vi som er vokst opp med OZ og ideen om at amerikanske fenglser er beinharde steder hvor gutter blir menn fikk oss en skikkelig nedtur denne uka, for “Retard Olympics” avholdt i tre fengsler i Pennsylvania BURDE jo vært knallharde greier? Men ååååneida, Obama har gjort hele landet om til en stor koseklubb hvor Omar Little og Tony Soprano skal konkurrere mot hverandre i øvelsene “drikke en gallon (3, 8 liter) melk på en time”, “spise en skje med kanel” og “spise frukt med skallet på”.

Ukas gjettelek:

(faksimile: dagbladet.no)

En million milliarder år gammel?

Ukas bygdeoriginal: I en lang og boooring kronikk i Aftenposten går historiker Morten Hammerborg løs på det han kaller en 200 år gammel altgjennomsyrende Oslo-sentralisisme, og klager og syter over noe han kaller Oslo-arroganse. Det er i alle fall det vi har hørt, vi gadd NATURLIGVIS ikke å lese teksten da vi så at mesteparten av den bestod av anekdoter fra steinalderen og at den i tillegg var skrevet av en bonde fra den ørlille bygda “Bergen”. Vi har aldri hørt om stedet, men ifølge google maps ser det ut som om det er til venstre for Lysakerelva. Trodde det bare var hav der, vi! Apropos hav, M/S Ring 2 må nesten suse videre. Mornaaa!

Ukas notis: Noen fikk boring pris.

Ukas vinner: Virkeligheten, hæ? Av og til er historiene man finner i den virkelige verden så forbanna utrolige at de umulig kunne vært diktet opp. Historien om Kristy som ville bli massør, men ikke fikk lov fordi hun hadde for store pupper for eksempel. Som i dag har funnet løsningen ved å mose menn under sine NN-ballonger og kalle det puppemassasje. Som “lever på en diett bestående av hamburgere, pommes frites, fritert kylling og donuts”. Og i og med at MS Norge nå seiler under blåblått flagg kan vi kanskje håpe på revurdering av strategien om å trygde samtlige innbyggere i huet og rævva så de ikke klarer å tenke sjæl, og heller la dem snu handicapene sine til noe positivt og ikke bare syte hele tiden, JØRGEN FOSS.

Ukas vinner 2: En annen sterk historie står Tara-journalist Lena Wikander for. Som brystkreftrammet nekter hun å skamme seg over sykdommen sin, og velger istedet å fronte den ved å ta på seg en blomsteroppsats på hodet og ellers være naken.

Ukas profet: Bjørn Ditlef Nistad, selvutnevnt leverandør av “provoserende meninger samfunnet trenger å høre selv om det ikke vil det” slang denne uka bomben om at menneskrettighetene egentlig ikke gjelder i Norge. For er det ikke egentlig sånn at: “Menneskerettighetene, vår tids avgud, fremtrer som en nihilistisk metaideologi som brukes til å bryte ned lokale verdier og tradisjoner. Det være seg folkelig motstand mot homomarsjer i Russland, krusifikser i italienske klasserom eller norske foreldres ønske om at barna deres skal få en solid innføring i kristen tro og kultur”

Hva sier dere, Human-Etisk forbund?! Er ikke dere egentlig en gjeng med patetiske avgudsdyrkere som danser nakne rundt den metaforiske gullkalven FN, hæ?! Har dere kanskje glemt at vi er i 2013, det finnes en dude som heter JESUS (!) og at “politikerne som har vedtatt å gjeninnføre Kristendoms- og livssynsfaget, er valgt av det norske folk.”? Ta den demokratiske sannheten der midt i de kvapsete hedningtrynene deres. Norge må gå foraaaaan! Til Strasbooooourg!!!

X