Helsvett midnattsseanse på Sawol i kveld

Chance The Rapper går på scena på Sawol nærmere midnatt og det blir nok kanakkas fullt, så vi anbefaler å stikke dit når dørene åpner klokka 2200. DJ Name spiller skiver før og etter.

Mens Macklemore og Ryan Lewis har klart den smått overnaturlige bragden å gå fra å fylle Blå i fjor til Oslo Spektrum i år, godtbeskrevet av kollega Mathias Rødahl, ligger Chance The Rapper akkurat i startgropa for en internasjonal karriere. Etter å ha varmet opp for de liberale, bruktsjappe-raidende Seattle-gutta i storstua, tar Chance turen bort til Sawol hvor han gjør en intimkonsert, som vi håper og tror kan bli av legendariske proporsjoner. I alle fall om syrerapperen innfrir live (vi har Action Bronsons maktdemonstrasjon samme sted i sommer friskt i minne). Chance The Rapper representerer en motvekt til den mørke, dystre og skyteglade hiphopen som har kommet fra Chicago de siste årene: Chief Keef, Lil Durk og resten av drill-bevegelsen.

embed:http://www.youtube.com/watch?v=h8nIHZ-0kS4

Eller? Sjelden har vel en nykommer vært så overboblende av livsgnist og energi. Selv gamle besserwissere og livstrøtte old schoolere må trekke på smilebåndet, undertegnede inkludert. Acid Rap tok Chance fra mixtapehelt og den stadig kortere veien frem til forsiden av Fader, så får vi se om han klarer å ta det samme syvmilssteget som sine headlinere i dag har gjort. Vi tviler litt, men spår likevel fargeklatten en oppadgående karrierekurve fremover. Her sammen med Black Hippy-medlemmet Ab-Soul.

embed:http://www.youtube.com/watch?v=DWZBchgVSvc

Chance The Rapper live i hjembyen tidligere i år:

embed:http://www.youtube.com/watch?v=N36QcJbWLyo

X