Valgkampen om tilstedeværelsen 1/4

b
a

Hvis det er dette som er demokrati, kan vi godt avskaffe hele greia. Her er valgkampens pinligste øyeblikk.

Etter nøye overveielse har vi kommet frem til følgende beslutning: Vi stemmer … Neida, vi gjør ikke det. Ukesvis med frenetisk valgkamp har bare klart å overbevise oss om én ting: at det beste politiske alternativet finnes miiiiilevis utenfor den partipolitiske horisonten. Glem valglokaler og stemmesedler, det holder lenge å reise seg opp, se fortvilet rundt seg og rope “NEI!” det høyeste du makter. Stem i, folkens! Her er valgkampens pinligste øyeblikk:

18. Taxi-Jens
“Jeg ville finne ut hva vanlige folk er opptatt av”, sa Jens Stoltenberg om videoen hvor han poserte som taxisjåfør for skjult kamera. Selvsagt var det motsatt: Arbeiderpartiet visste at vanlige folk liker teite videoer og betalte et reklamebyrå for å lage en teit video. Virkelig pinlig ble det dog ikke før VG så dette som sin sjanse til å vinne SKUP-pris med kritiske spørsmål som “Burde Stoltenberg brukt en bil med vanlige gir?” og kjempeintervju med revmatiske Hilde som hevder ryggen ble dårligere av statsministerens uvørne bremsing. Den søteste reaksjonen var det imidlertid Frps Bård Hoksrud som sto for: “Jeg føler meg lurt.”

17. Høyres folkelige mediestrategi
Bildene av hjemmet til Erna Solberg i Dagbladet Magasinet var åpenbart juks. Ingen har det så skittent. Ingen har så mye vin i taxfree-nett stående synlig i bokhylla. Ingen har beholdt så mye av Bohus modellhjem fra 1997.

Faksimile: Dagbladet Magasinet

16. Frelseren
Er det bare oss eller har Per Fugelli lekt litt VEL deilig denne valgkampen? Du er ikke Norges Mandela bare fordi du får Seltzer til å gråte av kreften din, vettu.

15. Populist-Rødt
På stemmejakt tok Rødts Bjørnar Moxnes til orde for mindre hundemøkk i gatene: “Det er greit å ha en by der man slipper å tråkke i hundemøkk. Det tror jeg mange er enige i”, spådde Moxnes. Og dermed var revolusjonen i gang.

Vi teller videre hver dag frem til søndag. Du kan også lese hele kåringen NATT&DAGs septemberutgave som finnes i stativene fra og med i dag.