Se Årabrots nye video for Satan

b
a

“Ha-Satan Dêofol” er først og fremst en nokså kronglete måte å si “Satan djevel” på. And og tredd er det navnet på førstelåta på Årabrots nyeste album, “Årabrot”, som er ute på Fysisk Format, og bandets ferskeste video.Bandet er på vei ut på det kriserammede kontinentet flankert avKvelertak og Geriljadenne høsten.

Til Noisy sier filmens regissør, Olle Lundin, at videoen er filmet ved en gammel, forlatt mølle dypt i Dalarna i Sverige. Inspirasjonskildene er Tarkovsky og Paranajov i tillegg til de sirkulære bevegelsene i Luigi Russolosfuturistiske Intonarumori-maskiner og Marcel Duchamps Anemic Cinema.

Vel, LA DI DA, Lundin! Og takk for abefalningene, for dette her var i grunnen riktig så fint:

embed:http://www.youtube.com/watch?v=upvYAAh8RuU

Apropos gamledager – det er et eller annet ved videoen som også minner om en artsy take på musikkvideo-i-forlatt-lager-sjangeren (som, lo and behold, seff har sin egen facebookside). Litt sånn her, på en måte:

embed:http://www.youtube.com/watch?v=6hzrDeceEKc

Eller kanskje litt sånn her (Dream Theater trengte som regel ekstra gotisk lagringsplass for å få plass til all shreddinga)

embed:http://www.youtube.com/watch?v=C5sg8heGdyk

Det går sikkert an å ha komplekse teologiske diskusjoner om hvorvidt musikkvideoer som er filmet i en garasje (eller møller) faller inn under samme kategori.

embed:http://www.youtube.com/watch?v=dsUXAEzaC3Q

Men hey, det går an å diskutere om Årabrot uten Vidar Evensen egentlig er Årabrot også (og med det lister Natt&Dag seg stille og baklengs ut av tungrockoslos mest nitriste arbeidslivstvist).