Extra Torgny

b
a

For mange er Torgny Amdam fortsatt mest kjent som vokalist iguttebandet AmuletogKISS-prosjektet Black Diamond Brigade, men på senhøsten i 2009 fikk vi se første kapittel av solokarrieren hans som Torgny viaden Emil Trier-regisserte videoen til “The Only Game”. I går slapp han singelen Grønn Extra, og tok seg tid til en liten prat + fotoshoot.

Grattis med ny singel! Hvorfor Grønn Extra?

Tusen takk! Det var en asossiasjon som kom, jeg lot den bli en tittel.

Du har holdt på med dette soloprosjektet ganske lenge – føler du at du begynner å finne formen?

Jeg har lært utrolig mye siden jeg for alvor begynte å skrive mer elektronisk musikk i 2009. Jeg vil alltid videre, samtidig som jeg bevisst ønsker å beholde og foredle det jeg synes jeg har fått til før. Egenart og iderikdom er noe jeg prøver å finne frem til.

Albumet ditt heter Oil Panic – føler du litt ekstra på oljepanikken etter regjeringsskiftet? Er dette noe du har vært opptatt av lenge?

«Oil Panic»-tittelen var også noe jeg plutselig husket – jeg hadde et double screen Nintendo lommespill som het “Oil Panic”, jeg tror det kom i 1982. Det var litt mindre kjent enn Donkey Kong.

Du var ganske kjapp med å vise hud da vi tok bilder av deg, var du varm?

Nei, men etter å ha vært med på en del fotoshoots tar jeg mer og mer glede i å gjøre som jeg får bekjed om. Natt&Dags fototeam prøvde å gaffatape meg til veggen og whatnot! (Saklig. Red. anm.)

Bilde/illustrasjon: Christian Belgaux

Trives du i baris? Neida,hva kan vi forvente på Oil Panic?

Plata har nok mere punch enn debuten “Chameleon Days”. 9 låter, 3 gjestes av sanger Maria Due.

Hvordan er forholdet mellom deg og en viss Mokkelbost for tiden? Leier dere mye?

Det som var en slags skulder-til-skulder bromance-gange på vei hjem etter en fuktig kveld, ble plutselig til leiing i hodet på de som så oss og satte ut rykter!

Hjem fra en fuktig kveld klokka fire på ettermiddagen! Det må ha vært veldig fuktig. Når får vi se deg live?

Rundt plateslipp!