Dash Snows hedonistiske dagbok

b
a

Dash Snow ble funnet død av en overdose på Lafayette House i New York i 2009. Innen den tid var 27-åringen på vei mot kunstverdenens stjernehimmel, fyrt av hedonisme, heroin og en fuck you holdning uten sidestykke. Dash arbeidet primært med kollasj og installasjon, men det er hans fotoarbeid det nå fokuseres på i boken I Love You, Stupid fra tyske Verlag des Buchhandlung Walter Koenig.

Boken samler over 400 av hans polaroider, den største utgivelsen av hans arbeider til nå. Dash selv mente polaroidene ble skutt for å huske hva som hadde skjedd kvelden før, troverdig nok ettersom størsteparten av bildene tydelig er tatt på netter da man våkner dagen etter og tenker “hva faen skjedde?”.

På den andre siden kan man sette spørsmålstegn ved er om Dash faktisk skjøt bildene for å huske kvelden før, eller som noe å huske han ved, etter hans død. Han levde Live fast, die young-filosofien fullt ut, og det er nettopp dette som gjør denne samlingen av bilder til noe helt spesielt. Sett opp mot andre som har jobbet i det samme universet (Nan Goldin, Larry Clark) er det inget som tyder på samme nivå av fotografisk geni hos Dash. Bildene hans har derimot et hundre prosent genuint perspektiv fra et uhemmet individ.

Dash Snow – I Love You, Stupid er ute nå og kan kjøpes her.