The Burka Avenger er Pakistans nye superheltinne

En ny pakistansk tegneserie, The Burka Avenger, bruker stereotyper til sin fordel. Seriens protagonist, skolelærerinnen Jiya, bruker ikke burka om dagen. Om natten derimot, tar hun den på som Batman tar på seg sin maske, og bruker bøker for å bekjempe fundamentalister og korrupte politkere. Fanesakene hennes er kvinners rettigheter og utdannelse.Serien var allerede i produksjon da den 16-årige jenta Malala, som også kjempet for jenters rett til utdanning, ble skutt i hodet av Taliban. I Pakistan, hvor bare 12% av landets kvinner kan lese, sprenges fortsatt jenteskoler nord-vest i landet av Taliban. Da kan det være fint å ha […]

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.