INSTATIRSDAG: BASHAR AL-ASSAD

Syrias president Bashar Al-Assad er en diktator for det 21. århundret. Da sikkerhetsstyrkene hans i mars 2011 slo ned på politiske opprørere – i det som skulle utvikle seg til den største konflikten i den arabiske våren – var Assad allerede på ballen i forhold til å påvirke vestlige medier.

Samme måned som opptøyene startet publiserte amerikanske Vogue artikkelen A rose in the desert,som hyllet Assads førstekone Asma Al-Assad som “glamorøs, ung og chic – den friskeste og mest magnetiske av førstekvinner” i et land som er kjent som “det tryggeste landet i Midtøsten”.

Senere avslørte New York Times at saken var betalt for gjennom lobbyvirksomhet og Vogue trakk til slutt artikkelen uten forklaring.

I dag er krigen i Syria inne i sitt tredje år med over 100,000 døde og 2,5 millioner mennesker på flukt fra hjemlandet. Etter skandalen i Vogue har vestlige medier vært enstemmige i dekningen av Syrias president, uten at Assad har endret taktikk av den grunn.

I forrige uke hacket The Syrian Electronic Army Reuters twitterkonto hvor de postet pro-Assad-tegninger (de har tidligere angrepet Al-Jazeera, AP, BBC, Daily Telegraph og Guardian).

Og nå er mannen som blir beskyldt for å bruke kjemiske våpen mot sitt eget folk også på Instagram for å fremme sitt glade budskap.

Sjekk ut: syrianpresidency

Husk å følge (diktaturfrie) @nattogdag_sensurert

X