En krigsfotografs hjemkomst

b
a

Det hele virker nesten som et plot til en av Terrence Malicks filmer. Magnum-fotograf Christopher Anderson reiste verden rundt for å dekke krig i mange år og var bla. til stede da fotojournalist Tim Hetherington ble drept i Misrata i Libya i 2011. På det tidspunktet var hans sønn i New York 3 år gammel. Anderson hadde fotografert sønnen siden han var født, samtidig som hans far ble diagnosert med lungekreft. Naturlig nok førte denne perioden til at Anderson kontemplerte over de store spørsmålene i livet# hva var viktig å fotografere?

De i utgangspunktet private bildene fra denne perioden er nå blitt utgitt av tyske Kehre Verlag. Anderson reiser ikke lenger til krigssoner, og har blitt den første faste ansatte fotografen i New York Magazine. Boken er et utrolig sterkt og intimt portrett av en verdensvant mann som ser verden for første gang. Som han selv skriver i bokens etterord: “Disse bildene handler ikke om dokumentasjon, historiefortelling eller kunst, de er kjærlighetserklæringer”.

Christopher Andersons Son er ute 10. September og kan forhåndsbestilles her.