Slik blir du en suksessfull groupie

b
a

– I DAG SKAL alle skille seg ut, være vellykket, berømt, få oppmerksomhet, og så videre. Når man ikke klarer det selv, er det en god nummer to å få være med på moroa med kjendiser.

Hun, la oss kalle henne “Oda” (23), er i starten av tyveårene, pen og med lang fartstid på nachspiel med folk du kun ser i musikkvideoer. Hun identifiserer seg “ikke egentlig med ordet ’groupie’ – det er ikke livet mitt, liksom”. Det er bare noe hun “driver med av og til”. Når hun kjeder seg, for bekreftelse, for gøy. Uansett, hun er villig til å snakke med NATT&DAG om emnet. Jenter (og gutter!): Ta notat!

– Jeg tror det er mange som har en indre drøm om å feste, og eventuelt ha sex, med sine idoler, men det er mye som stopper dem. Det kan være redselen for å mislykkes, for det er jo jævlig kleint å få avslag. Jeg har heldigvis ikke opplevd det, men det er viktig å være klar over sine begrensninger, sånn at man slipper pinlige situasjoner. Jeg tror også en del rett og slett synes det er teit å jakte på kjendiser, men jeg velger å se slik på det: De fleste vil på nach, så hvorfor ikke gå på nach med noen man ser opp til eller synes er kul?

HUN NEVNER EN rekke “motivasjonsfaktorer”.

– De fleste er kule folk, og jeg liker å snakke med dem og få et innblikk i hvordan ting arter seg backstage. I tillegg får man følelsen av å klatre på den sosiale rangstigen. Man føler seg tilfreds, selvtilliten øker. Mange ser jo også over middels bra ut, og fame og utstråling kan være ekstremt tiltrekkende.

Hun presiserer at det “ikke egentlig handler om å sex-en som sådan”.

– Jeg vil henge backstage med stjernene og få oppmerksomhet fra dem, være en del av crewet og dra på et fett nach. Ikke nødvendigvis ligge med dem. Men jeg skjønner egentlig ikke helt hvorfor folk synes det er så ille å ha sex med en kjendis. Om man har kjendis-sex er det jo ikke verre enn en vanlig one night stand. Så hvorfor ikke?

– JEG DRIKKER ALDRI særlig mye, så dømmekraften min er på topp. Det er jo ikke sånn at jeg henger med hvem som helst bare fordi de er kjent. Jeg må like musikken og. Haha.

Det må virke tilfeldig. Du vil ikke bli tatt for å være en groupie.

ODA SINE TRICKS OF THE TRADE:Grip sjansen!
– Ikke vær redd for å prøve å fikse deg et kjendisligg. Det verste som kan skje er at vedkommende sier nei, hvilket jo uansett hadde vært resultatet om man ikke prøvde.Ikke drikk deg for full! 
– Det er viktig å ha kontroll og vise at man er oppegående. Det er få ting som er mindre sexy enn en snøvlende fan med klærne på halv åtte, som prøver å komme seg inn backstage.


Vær årvåken
– Hold øynene åpne og vær på utkikk etter folk som er med i crewet eller kan hjelpe deg inn i gjengen. Men ikke få det til å virke planlagt – alt handler om en balansegang. Det må virke tilfeldig. Man vil jo ikke bli tatt for å være en groupie!Se bra ut! 
– Ikke kle deg tacky eller over the top. Virk spennende, mystisk og andre ting som kan få kjendisen interessert.Gå alene
– Jeg pleier som oftest å være alene, enten fordi folka jeg er med ikke har lyst, eller fordi de har lyst, men ikke tør. Ofte kan det være greit å være alene – da kan man liksom leke litt lost, og være sånn: “obs, jeg mistet vennene mine, kan jeg henge med dere?”. Jeg liker også å ha kontroll på situasjonen, og vite når jeg skal backe ut om jeg merker at det ikke går. Jeg har hatt et par episoder med noen svært fulle venninner som ikke helt har evnen til å se dette, så sånn sett fungerer det best på egenhånd 

…

Eller sammen med noen andre
 – Samtidig kan det jo være greit å være to eller flere. Da har man jo mer å tilby. Er jo ofte et helt crew der, så jo flere digge baits, jo bedre. Ha gjerne en hvit løgn på lur
– Det kan funke å ha en unnskyldning som gjør at man må komme backstage (“noen kastet vesken min opp på scenen“, “jeg har en avtale med en i crewet”, osv.), men da må man være sikker på at historien er troverdig. Det er jævlig kjipt å bli busted i en backstageløgn.


Ta et nei for et nei
 – Hvis de sier nei eller avviser deg, må du for guds skyld ikke virke desperat. Det gjelder jo å få stjernene til å tro at du er så fet at de må henge med deg.Det er aldri for sent å snu
 – Ofte forventer kjendisene sex, og tar det som en selvfølge at det er det vi skal ende opp med. Har opplevd flere ganger at de tror jeg bare spiller hard to get når jeg sier at jeg faktisk bare vil henge med dem, og ikke ha sex. Så det er absolutt forventninger inne i bildet. Men man behøver ikke leve opp til dem om man ikke vil.

Ta kontroll – Jeg hadde en episode med ****** hvor han nærmest overfalt meg på hotellrommet hans, og det var rett før jeg måtte banke i veggen og skrike. Jeg sa “neineinei”, men han trodde jeg bare lekte hard to get. Men det ordnet seg til slutt, og jeg fikk hundre unnskyldninger og en tusing til taxi da han skjønte at jeg var dønn alvorlig.Ikke forvent noe mer
– Det er jo litt sånn at man møtes, hooker opp, stikker, og aldri ses igjen. Det tror jeg er noe begge parter er klar over. De fleste finner seg jo en ny i hver by, og det er en del av pakka.Bruk beskyttelse
– Selv om kjønnsorganet tilhører en kjendis, er det aldri glamorøst å sitte på Olafiaklinikken.