Kramer vs Kierkegaard

Ex.phil. kan være en prøvelse. Med litt innsikt i årets jubilant, Søren Kierkegaard, er du i alle fall sikret en ståkarakter. SØREN AABYE KIERKEGAARD (1813–1855) regnes som den første store eksistensialistiske filosofen. Det vil si at han mente spørsmålet om hva det vil si å være menneske, er viktigere enn å undersøke tilværelsens natur. Han kunne med andre ord også fått problemer på ex.phil. Kierkegaard framstiller fire livsholdninger eller «stadier på livets vei»: (1) spissborgeren (2) estetikeren (3) etikeren (4) den religiøse (Det finnes også et liten berghylle mellom 2 og 3, ironikeren, men den dropper vi her.) Spissborgeren er […]

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.