J Ramm Ramm avslører de skjulte perlene i Norges Miami.

b
a

Mens helgens Slottsfjell byr på en ferdig opptråkket løype av musikk, fest, fyll og sommerglede, har Tønsberg som by selvfølgelig mye mer å by på, og hvis du har lyst til å sette deg litt inn i de lokales eksotiske verden, er denne lille guiden fra Morten Ramm-lillebror, hiphop-produsent, lokalpatriot og generell Tønsberg-bossplaya, Jørgen “J Ramm” Ramm verdt en gjennomgang før du kjører nedover E18 på fredag.

RINGSHAUGSTRANDA
Ta 116 Skallevold-bussen fra rutebilstasjonen og gå av på Ringshaugstranda (spør sjåfør`n). En av Norges fineste strender, og er ekstremt langrunn med en egen molo som man kan hoppe litt fra. På grasset ligger ungdommen og de kule guttene og deilig jentene. I sanda er det mest barnefamilier, men inne i mellom sivet og selve stranda er det en perfekt plass for deg som vil være litt i «fred»(byendin.no/sted/25)

LOKALET GALLERI SHOP
I Øvre Langgate i sentrum finner man blant annet denne butikken som har utstillinger, klær og spraybokser. (Facebook.com/lokaletgallerishop)

RESTEN AV ØVRE LANGGATE
I Øvre Langgate ligger også bruktbutikken Mormors Kjeller. Bare spør etter Freddy og dem! Ellers i Øvre Langgate har du Gledeshuset, hvor de selger gamle og nye data-, kort- og brettspill. De har også et eget rom hvor de spiller sånn fantasikortspill.

STANDARD KAFE
I byens mange brune puber sitter Ulær-kompisene mine og spiller biljard. Spesielt da på Standard Kafe i sentrum nær politistassjonen.
(Håkon Gamles gate 3)

HVIS DU ER SKITTEN
På badelandet Active Family er det både sklie, boblebad og tyrkisk dampbad. Gå over brua fra brygga (der utestedene er) og ta til høyre. 15 min spasertur fra brua. Dessuten ligger Tønsberg-svømmehall rett ved siden av festivalcampen, hvis den er på samme sted som før. Wilhelm Wilhelmsens vei 1. Der har de fem meter-stupetårn og badstu med masse nakne gamle menn, pluss vekter i kjelleren om man vil løfte litt. Fint sted for skitne festivalgåere å ta seg en dusj, si!
(Activefamily.no/badeland)

FOR DE FRIGJORTE
Hvis du vil få deg en blåsærjobb i frilufta, er det veldig bra bak Total Slottsfjell Utested. Dette er et næringsområde hvor det ikke er mennesker om kvelden. Der er det for så vidt bra å gjøre det meste…spesielt bak containeren bak Total.

RØYKEPAUSE
Skal du kjøpe noe weed er det best å kjenne noen i Vestfold, så er det årnings. Men vil du ha hasj, er det bare å spørre noen på de brune pubene rundt omkring i byen. Se etter mistenksomme personer….en av de mange narkomane som går gatelangs kan nok alltids hjelpe.

PERSONLIG TØNSBERG-GUIDE
Hvis noen lurer på noe som helst om Tønsberg og Kaldnes, er det bare å ringe Smeke Reven (tlf: 47646347). En prat er gratis, men en guidet tur koster 6 halvlitere med Tuborg og en 20-pækk Lucky Strike.

HIMMEL OG HAV
Tønsberg, Norges eldste by, grunnlagt i 1871 er også kjent som Norges svar på Miami (Ifølge lars Vaular), men noen sier Norges riviera. Knall vær kan i hvert fall love dere! På utestedet Himmel og Hav er det en del smeke saker som henger ut. Pene jenter altså. Også er jeg diskjåkki/platesnurrær der i sommer (DJ Ramm Ramm aka DJ Godstemning). Stedet har to etasjer, og serverer ypperlig mat på dag/kveldstid. Smeke servitører og trendy klientell. Kald hvitvin, fernet shot eller en halvlitær i handa smakær godt på uteområde i sola på dagen, og enda bedre på natta.

BAMBOO GARDEN
Her får du kinamat. Davy lager digg biff ala Szeczhhzuan. Veldig, veldig stælk pleier jeg å ta.
(Øvre Langgate 49)

KØ-AKTIVITET
Total Slottsfjell Utested har forresten shuffleboard. Biljard har de brune pubene. På Standard (den brune puben jeg nevnte), kan man være heldig og møte en 85-åring med egen kølle te biljarden, og han er dritgod, knuser alle.

Sjekk ut J Ramm Ramm sin seneste Tønsberg-banger, “Hører til her i byen” med Dizney og Steke Reven: