Søndag Summarum: Uke 20 oppsummert

b
a

Barteturismen blomstrer, kidsa vil ha Kvalshaug og Hans Olav Lahlum intervjues tretti timer i strekk på VGTV. Her er ukas viktigste saker:

Ukas reiseliv: Barteturismen til Tyrkia blomstrer. Menn fra hele midtøsten, Asia og Europa strømmer til Istanbuls bartedoktorer for å transplantere hår fra hårrike deler av kroppen til overleppen.

«- Personlig ville jeg vært skeptisk til en tyrker som ikke kan gro bart. Men hvis utlendinger har behov for få utført disse operasjonene, bør de gjøre det her. Tyrkiske barter er misunnet over hele verden, sier selgeren Cengiz Altug, som har hatt en buskete bart i 36 av sine 56 leveår.»

Ukas infiltratør: Bertil Valderhaug har byttet navn, utseende og arbeidsplass, men det hindrer han ikke fra å si ingenting på poetisk vis.

Ukas multitasker:«Hei, er det tidsmaskin-fabrikken? Vi vil gjerne avbestille den tidsmaskinen, fremtidens musikkjournalistikk er her allerede: NetCom intervjuer Margaret Berger«

Ukas kommentarfelt: Tar du denne, Frank?

Ukas Vågå: Kan si mye om Øygard, men han ljuger ikke til bikkja.

Ukas ammerikanske tilstander: Houston! We have a problem! Noen synger»I Will Always Love You» så høyt og falskt at fly blir nødt til å nødlande!

Ukas ammerikanske tilstander 2:Rike familierleier funksjonshemmedebarn for å slippe køen i Disney World.

Ukas magasin: Endelig er det konservative nyhetsmagasinet Essensielt i hyllene. Her kan du blant annet lese et åpenhjertig intervju med Hanne Nabintu Herland – som gjør et poeng ut av at hun har funnet ut hva nazi står for, snakker om sexlivet sitt og anbefaler Paulo Coelho-bøker – og flire av litt politisk satire om muslimvennene i Arbeiderpartiet og «hele venstresidas dagsavis!, Aftenposten»

Ukas hip hop-hue: Hanne Nabintu Herland

«…og Seal og Faithless. SEFF!»

Ukas tanke: Det finnes kids der ute med basketcaps og Vidar Kvalshaug-autograf.

Kompostmodernistisk, ass.

Ukas inkonsekvente muslim: Franck Ribery raser av sinne etter å ha blitt dynket i øl i forbindelse med Bayerns seriemesterskap. Men sex med mindreårige prostituerte er liksom heeelt greit. Muslimer, ass. Eller hva, @pepsigro?

Ukas samfunnsdebatt elns: Kollektivet-redaktør Marit Støre Valeur er lei av alle rikfolka som undertrykker henne med onde tradisjoner som 17. mai, bryllup og begravelse. Så konfirmer deg borgelig, da, din rebell.

Dagbladet opprettholder i det minste tradisjonen med å være talerør til kultur- og mediefolk som gjerne vil få no generelt skravl på trykk, uten å nødvendigvis ha noen orginal eller kvalifisert mening. Tekstene er ikke merket, men er lettgjenkjenneligepå den skråblikkete, muntlige stilen, bruk av chat-lingo som <3-tegn, smileys og caps lock-roping, samt dølle PK-meninger presentert som noe edgy og nytt (den såkalte Westerdals-skolen i norsk meida). Både i form og innhold er tekstene nært beslektet facebook-statusen, hvilket kommer av at flertallet av dem begynte som nettopp det. Vi går utifra at dette er et ledd i planen om å fjerne det etterhvert pinlig åpenbart kunstige skillet mellom kronikk og kommentarfelt.

Ukas match:Hanne Nabintu Herland skriver kronikk i Cupido.

Ukas bromance: Vi klarer ikke å beskrive hvor stor ironisk distanse vi har til dette:

Ukas slow tv: Og DER skjedde det. Det absurde konseptet slow tv inntar den ukritiske plattformen nett-tv. Resultatet: Mads A Andersen i intervjuer Hans Olav Lahlum i 30 timer i strekkpå VGTV. Dette er grunnen til at meidesatiren er død. You just cant make this stuff up!

Hva blir det neste? Joacim Lund som spiser Egg Benedict på Nighthawk i real time hver morgen på Aftenposten tv? Direktesendende hjelmkamera på Knut Olav Åmås på kulur-søndag? Frithjof Jacobsen som griner mens han hører på Dagsnytt 18 – minutt for minutt?