Søndag Summarum: Uke 15 oppsummert

b
a

Thatcher havna i pennalet, Gro casha inn og Aftenposten fikk start på menings-tidsmaskinen. Bli med M/S Ring 2 på båttur gjennom ukas viktigste saker.

Ukas avdøde: Nei, vi snakker ikke om Lysten til å se Spring Breakers etter all hypen, men om jernkvinnen Margareth Thatcher. Du tror oss ikke? Se bare her!

Ukas Norge rundt: Apropos Spring Breakers, Adresseavisa skryter i anmeldelsen “Bikinijenter med pistol” av James Francos rolle som “en slags hvit utgave av Snoop Dogg”. Noen som vet når Internett-, hiphop- og kulturreferanse-toget ankommer Trondheim stasjon? (Går SEFF ut ifra at en “by” der kulturjournalister ikke har hørt om Riff Raff maks har én togstasjon)

Nuvel, nok om ikke-Oslo, vi setter oss iosloarroganse-båten og suser hjemover. Løype!

La oss glemme negrene en stund

Ukas samfunnsdebatt elns: Abubakar Hussein (han tjukke fra Taxi), som nylig nevnte twitter-navnet sitt FEM ganger i et debattinnlegg om rasisme, fortsetter sitt skryt-som-samfunnsdebatt-prosjekt med en Magdi-esque tekst som handler litt om at rasisme er ugreit, mye om at han har giftet seg, og mest om at det går an å få tre <3-tegn på trykk Dagbladet.

Ukas tips til synsere i tidsklemma:Under settings på facebook kan du huke av for å automatisk publisere statuser på over 400 ord som debattinnlegg i Dagbladet.

Ukas dårligste kjøp:Gro Harlem Brundtland tar350.000 kr. for et 45 minutters foredrag. Typisk norsk å være GRISK eller, Groteskt Harem i Brunt Land? Neida, men serr:Hvem pokker betaler 350 laken for en time Gro når man kan fåtre timer Jon Almås, seks timer Christine Koht eller åtte timer Drillo for samme prisen? Eller komme inn på Jaeger 3.500 ganger! (Like mange ganger som Zahid Ali er der i løpet av et år!)

Ukas Aftenposten-mening: Forrige uke spådde vi at denne ukas Joacim Lund-mening kom til å være «MiniDisc har kommet for å bli!» Men tidsmaskinen som er Aftenpostens kulturdel tok oss enda lenger tilbake i tid: «Neger er ikke et nøytralt ord», blir vi forklart over 4500 ord. Hvilket betyr at vi i Aftenposten-år nå befinner oss i 1995.

Ukas sitat:

«La oss glemme negrene en stund»

– Joacim Lund

Ukas McCarthyism: Republikanere krever at Obama etterforsker Beyoncé og Jay-Z for kommunisme etter bryllupsdagsfeiring på Cuba.Søndag Summarum støtter kravet! Paret hadde unektelig en ganske libfag feriestil:

Ukas verdens galeste person:L.A. Lakers-spilleren Metta World Peace er overraskende raskt tilbake fra noe som skulle være en langtidsskade, og sier «I’m too sexy for my cat» 30 ganger i et intervju.

Ukas modige mening: ENDELIG enda en voksen, moden og forståelsesfull mann som kan forklare Bieber-hysteriet! Det gjør også godt å ENDELIG få se «Bieber ser ut som en lesbe»-vitsen på trykk i en norsk riksavis. Også det fra en levende karikatur av en nittitallssynser som ser ut som en transvestitt. For å si det på Dagbladsk: <3

Ukas hit: Trollmannen fra Oz-sangen “Ding Dong the Witch is Dead” klatrer på hitlistene i Storbrittania etter at Thatcher havna i pennalet.