Fra 1 – 10 med Kenneth Kapstad

b
a

Med underberg i patronbeltet.

12. april slapp Motorpsycho sin siste plate “Stiff Life With Eggplant”. Trommis Kenneth Kapstad er aktuell med en rekke andre prosjekter også. Det er ikke noe problem, når alt han vil er å spille trommer. Helst hele tida. Vi tok en kjapp prat med Kenneth søndag formiddag.

Kan vi få 1 god grunn til å stå opp på søndager?

– For min egen del står jeg opp fordi hodepinen vil bli så mye værre hvis jeg ikke rekker flyet, men for alle som ikke skal rekke noe ser jeg absolutt ingen grunn til å stå opp. Søndager er jo så ubeskrivelig kjedelige. Det er jo ingenting som skjer da. Æ VIL JO BÆRRE SPÆLL TROMMA HELE TIDA!

GIFT

Hva gjør du om 2 timer?

– Da stresser jeg som faen med å lære meg 2 fulle konsertsett med 2 forskjellige band jeg skal på øving med fra i morgen tidlig, for å så springe ned til byen og feire bursdagen til en god kompis og kollega. Oh sweet lord, jeg skal være sliten i morgen kveld.

GIFT

Hvilke tre mennesker ville du tatt med deg på chartertur til syden og hvorfor?

– For å klare å få en “chartertur til syden” til å bli noe særlig bra så tror jeg at jeg ville blitt nødt til å ta med meg mine brødre fra forskjellige mødre (de vet selv godt hvem de er.) Eventuelt lurt med Vinnie Appice, Nicko McBrain og Phil Rudd og drukket uante mengder sinnabrus og fermentert druejuice og hatt trommesirkel på stranda. Phil sørger for å holde takta(noe han sannsynligvis kommer til å gjøre leeeenge etter han er senket ned i jorda), Vinnie er så bakpå at han ikke rekker begynne før vi andre er ferdig, Nicko er så opptatt av å konstant prate piss at han knapt har tid til å spille og jeg sitter bare og observerer gutta som er grunnen til at jeg har den jobben jeg har.

Det er en utbredt myte at trommisen er lei seg for at han alltid må sitte bakerst. Hvilke 4 ting irriterer deg med å være trommis?

– Har ikke hørt om den myten, men jeg er en av de som ofte slipper unna den problemstillinga der da jeg like ofte sitter fremst på scenen som bak. Jeg er en “lead drummer” jeg vet du [blunk]

GIFT

Hvilke fem middager kan du å lage?

– Jeg er ok på jazzgryte, ganske bra på rockegryte, enda bedre på punkegryte, veldig bra på metalgryte og eksepsjonelt bra på blackmetalgryte. Forskjellen på disse er vel rett og slett mengden og typen chilli. Testet og godkjent av diehard veganer også.

Når hadde du 6 sist?

– Det var gøy, men det har du dessverre ikke noe med å gjøre [blunk]

Hva er din mest 7 skete side?

– Jeg har ingen sjuskete sider.

Lista over prosjekter og gigs tar ingen ende på hjemmesiden din. Hvilke 8 musikksjangere vil du klassifisere som innafor det du står for?

– Vet det er en klassiker å si dette, men jeg bryr meg ikke noe særlig om sjangre. Jeg er relativt altetende, men har en viss hang til energisk bråkemusikk. Jeg er fryktlig glad i “bra musikk”. Det er en bra sjanger. Den og den “dritbra musikk”.

Hva er in9 flaska du drikker mest av?

– Underberg! Ja, jeg er avhengig, og ja, jeg har Underberg-patronbelte)

Hvordan forholder du deg til poli10kk, og hva tenker du om den kommende valgkampen?

Nicko McBrain for president!