Er «Fuck Russen» årets russelåt?

b
a

I følge trioen DJ Balle som består av Halvor Harsem, Anders Nilsen og Alexander Asbøll (som også står bak gruppa “Powbrtl”) selv er DJ Balleet nytt, men fremadstormende DJ-fenomen og klubbkonsept. I deres nyeste låt, Fuck Russenønsker gutta bak navnet å sjokkere, levere og ikke minst inspirere.

De er spente på å se om russen vil ta låta inn i varmen på Tryvann i år.

Med enkle og repeterende rim som «Yolo i blikket / sykdom i skrittet» og «De plager alle rundt seg, alle hater dem, det må ta slutt / De smiler kanskje nå, men husk at herpes varer liver ut» lukter det Tryvann-spy til kontoret vårt allerede.

Men hva skal egentlig til for at en låt blir årets russelåt? Ikke nødvendigvis så mye mer enn åspille på norske 18-åringers selvironi med enkle lyrics og en beat som er lett å danse og nynne til, tror vi. Vi har snakket med ett av trioens medlemmer.

Halla, Halvor! Hva skjedde egentlig med Powbrtl og hipsterlivet?

– Powbrtl er et helt eget fenomen! Dj Balle er et annet. I Space Camp-stallen utvikler vi stadig fenomener som ene og alene kan bli fenomener. Powbrtl er ikke over, men det et et fenomen vi kan snakke om en annen gang.

Fenomenalt. Hva skal til for at noe blir et fenomen?

– Det er ingen fasit på det spørsmålet. Det er bare noe som blir et fenomen. Vi har nok bare vært flinke til å lage sykt bra musikk som ikke blir annet enn fenomener.

Fenomenalt. Hva er målet med «Fuck Russen?»

– Å opplyse vårt folk om denne tilstanden vi befinner oss i. Vi synger om russefenomenet, men kanskje vi synger om andre fenomener også, i en mer subtil form? Det tror jeg.

Fenomenalt. Sjekk ut DJ Balles debuterende “Fuck Russen” her: