En chat med Two-face Tremoro Tarantura

b
a

Musikken er stygg-vakker. I går slapp Tremoro Tarantura singelen “Cameneon”, en mystisk, skranglende låt som skriker av kulde. Bandet som fysisk ligner på Beatles, høres i følge vokalisten ut som om de lider av en dissosiativ identitetsforstyrrelse. Natt & Dag tok en prat med mannen bak sirkuset.

Singelslipp i går! Gira?

– Klam i hendene.

Hvem er Tremoro Tarantura?

– Musikken har to ansikt. Ett som ligner et soloprosjekt, og ett som kommer til utrykk gjennom livebandet. Innspillingene faller inn under den første kategorien. Her har vi spilt inn på gudsforlatte steder hvor gjester har prøvd å gjøre det én mann ikke kunne. Live-bandet er ment å framføre låtene live i levende live.

Hva i alle dager betyr navnet?

– Det hørtes bra ut på ark. Det betydde ingen-verdens-ting i utgangspunktet. Ideen var at det skulle være tomt for mening og at musikken skulle fylle det tomrommet. Det er også en fordel at bandnavnet er lett søkbart. Neologismer utelukker irrelevante treff.

Hvorfor burde folk lytte til Tremoro Tarantura? Hva har dere å by på som ingen andre band har?

– Mest sannsynlig eneste bandet i Oslo som stiller opp med dobbelneck-gitar og ulvepels. Helt sikkert eneste bandet i Norge som har veggene fulle av Kiss plakater og homoerotiske bilder på øvingslokalet som pynt. Det hender at det oppstår noe fint innenfor disse veggene. Lytt om du vil høre hva.

På siden til plateselskapet deres står det at “Tremoro Tarantura har ulmet under overflaten en god stund. Nå er tiden inne.” Hvorfor er tiden inne akkurat nå?

– Høres ut som en stormannsgal-formulering fra plateselskapets side. Jeg har ikke hatt fingrene mine oppe i det der. Kanskje de skal satse? Kanskje de ville lure Natt&Dag til å gjøre et intervju med oss? Hehe. Tarantura gjør sitt, i sitt eget tempo.

Hva skjer framover? Hva kan folk forvente seg av Tremoro Tarantura?

– Forvent at det sirkuset her kommer seg ut på veien. Forvent også at vi kommer til å forvrenge og dekonstruere materialet live. Vi jobber hardt med å tilpasse materialet og gi det ett nytt liv. Innspillingene er en dokumentasjon av tid og sted, som har blitt dratt forut all fornuft under redigeringsprosessen. Det ville være naivt og litt hjernedødt å prøve å gjenskape det som skjedde der og da… Dessuten spiller vi høyere enn platespilleren din.