Ukas High Five: Lucky Malice

b
a

Hver fredag trekker vi frem noen vi synes fortjener en high five.

I dag: Lucky Malice
Hvem:Punktrio fra Halden
Hvorfor: Fordi jenter som spiller kickass rockemusikk er noe av det kuleste som er, vel!Ellers uaktuelle som Ukas Urørt forrige uke.

Gratulerer med dagen! Hvorfor er kvinnedagen fortsatt relevant?

– Jo, takk! Kvinnedag er lurt fordi det fortsatt er urettferdighet mellom kvinner og menn.

Dere beskriver dere som et Riot grrrl-band. Hva er det med bevegelsen som fortsatt appellerer?

– Dagens idealkvinne er uoppnåelig, en retusjert illusjon. Riot Grrrl-bevegelsen besto av kvinner i den formen som er helt oppnåelig, og utrolig tiltrekkende i våre øyne. Vi elsker hvordan disse damene framstår både estetisk og musikalsk. Musikken er også ganske så oppnåelig, det handler mer om energi og nerve, enn teknisk finesse. En riot grrrl er en fri kvinne som sier hva hun mener uten frykt, men med stolthet og glede.

Hvordan er ståa i musikknorge i dag, sett fra et feministisk perspektiv?

–I musikknorge i dag er det mange fantastiske kvinnelige artister, som får sin selvsagte, fortjente plass. Men spiller man alternativ musikk er det som oftest ikke like stor plass, fordi man rett og slett ikke selger så mye musikk. Det er synd. Det gjør musikken man hører på radio litt enfoldig.

«Med så mange dyktige jenteband der ute, synes jeg det er flaut at Dark Times har klart å få så mye oppmerksomhet», skrev musikkmagasinet Hissig.no i høst. Er det dere Dark Times stjeler oppmerksomhet fra?

–Vi tror det er oppmerksomhet nok til alle band som fortjener den. Det slår oss at det er ustilig å sette kvinnelige musikere opp mot hverandre på den måten. Splitt og hersk tjener ikke saken. I våre ører er Dark Times veldig tøft.

«La oss være ærlige. Jenter som spiller kickass rockemusikk er noe av det kuleste som er», ble det Hissig argumentert. Sant eller usant?

–Kickass rockemusikk er noe av det kuleste som er.

Hva er døvest: Ta imot en mill fra Statoil, å være sånn irriterende engasjert ungdom som nekter motta en mill fra Statiol, eller å la hva som er døvt/kult styre et verdivalg om hvorvidt man skal motta en mill fra Statoil?

–Vi kan ikke sette oss inn i utopien å motta en mill. Hva så mye spenn kan gjøre med våre prinsipper er ikke godt å si. Vi er avhengig av støtte fra staten for å finansiere våre kunstneriske prosjekter. Hvem vet, kanskje klasebombespenn går uavkortet til Norsk kulturfond? Muahahahaha!

Hvis livet deres nå er “de glade tyveårene”, hva blir deres børskrakk?

–Vi har børskrakk noen dager hver måned, vi. Mensen kalles det.

Tema for mars-utgaven av Natt & Dag er vrede. Hva gjør dere forbanna?

–Mannfolk. Vi hater dem og vi elsker dem.

Hvilken beskrivelse passer best på dere: “karrierekvinner”, “bedre enn Honningbarna” eller “spiller på Øya 2013”?

–Spiller på Øya 2013, særlig hvis det hadde vært sant.

Fullfør vitsen: «Lucky Malice og Stian Barsnes Simonsen kommer inn i en bar…»

–Hanna bestiller tjue øl, og brått ble det et snes i baren. Den vitsen ble like tæm som han fyren. Vi ser at flere dere har klaska high five med tidligere er komikere. Ikke denne gangen, nei.