Teorien om alt

Den franske forfatteren AurélienBellanger har skrevet en roman om den informasjonsteknologiske samfunnsutviklingen.En samfunnsutvikling først og fremst preget av stadig økende automatisering. Til grunn for denneautomatiseringen, informasjonssamfunnets motor ogkraftkilde, finner Bellanger særlig én utløsende grunnteori. Det minner umiddelbartom fysikernes våte drøm: Teorien om alt. Det høres med andre ordbittelitt megalomanisk ut. “Stormannsgal” er da også en betegnelse som enkelte kritiske, franskelitteraturanmeldere har kastet etter 32-åringen. Men Bellangers femhundresiderlange totalroman, som det så passende heter, utforsker nettopp muligheten forat informasjon, i vår tid, har antatt en slik metafysisk-guddommelig størrelse.Romanens tittel? La Théorie del’information. Informasjonsteorien. Romanen ville aldri eksistert uten Wikipedia. I 1948 […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X