DIY-syndromet

Det kompromissløse indiebandetAngelicas Elegy forteller oss hva sex, hasj og X-Factor har hatt å si for dennye EP-en sin.

Hei Angelicas Elegy! Hva har folkehøyskolenbetydd for dere, foruten sex, hasj og Sgt. Pepper-albumet?

Simen: Det var påfolkehøyskolen Simen, Karl og Eirik møttes. En felles forståelse og motivasjonfor innsatsen som må til for å kunne drive med musikk, der bollebaking, strikkingog gruppemassasje til “X-Factor” klart ble nedprioritert, gjorde at vi holdtkontakten etter skoleslutt.

Eirik: Vi synteslitt synd på Jonas som ikke har gått på folkehøgskole. Han har jo dessuten gåttglipp av de daglige hasjdampende sexorgiene akkompagnert av The Beatles.

Simen: Når dét ersagt: å bruke et helt år på å spille musikk sammen, tøye, utfordre og finne nyemusikalske preferanser og uttrykk, og det å kunne benytte seg av fri tilgang påskolen sitt lydstudio har ført til ett erfaringsmessig og teknisk grunnlag fånyoppstarta band er så heldige å kunne bygge seg opp fra.

Ærlig svart, er dere best på plate ellerlive?

Eirik: Ærligsvart, jeg har aldri hørt oss live, så jeg aner ikke. Men vi gjør sangeneganske annerledes live enn på plate, så de som liker når sangene er litt“løsere i snippen” syntes sikkert vi er bedre live.

Simen: Mange avlåtene våre har blitt til intuitivt i studio gjennom jamming på skisser, så detlekne og uforutsigbare er noe vi digger å ta med oss live, og tilbake igjen istudio. Det kan jo fort resultere i magiske øyeblikk live som er vanskelig ågjenskape i studio. Igjen elsker vi å arrangere, produsere og mikse ting istudio til vi får den rette sounden og stemninga, så det er en uforutsigbardynamikk. Sånn bør det være.

Hvem er moroklumpen? Dere ser så alvorligeut på bilder.

Simen: Når allevrenger ut alt groms i unison latterkrampe mens vi spiller Toto’s beste ogselvlaga Kaizers-covers på sene natteøvinger, kan det være vanskelig å vitehvem som er moroklumpen. Tviler dog på at moroklumpen blir å få sett live elleri et bandbilde. La oss heller snakke om musikken?

Jo, for all del. Hører sitaren ogLSD-sounden mer hjemme på en varm utendørsfestival eller like gjerne på etiskaldt konsertlokale i januar?

Simen: Hargjentatte ganger fått høre at musikken vår har en tendens til å ta lytteren medtil en egen verden, så det er fint hvis publikum kan føle seg hjemme uavhengigav hvor konserten foregår.

Eirik: De gangenejeg har vært på Byscenen har det vært ganske god temperatur der inne altså,selv i januar. Men jeg syntes musikken passer til begge deler, så lengestemningen er riktig.

Fem ord om EP-en som kommer ut nå.

Eirik: Lo-fi, DIY,catchy, melankolsk og kompromissløs.

Simen: Uunngåelig,forventningsskapende, kompromissløs, dynamisk, uredd.

Når får vi se dere live neste gang?

Eirik: Releasekonsertenvår i Trondheim er på Klubben i september. Da bør dere komme og høreløs-i-snippen-versjonene av sangene.

Kommer hvis vi får gjestelisteplass. OKComputer eller Kid A?

Eirik: Helt klart KidA! “How To Dissappear Completely” kan få selv den frekkesteN&D-journalist til å gråte seg i søvn. Hvis du hadde spurt Amnesiaceller In Rainbows hadde det vært vanskeligere å svare.

Angelica’s Elegyslipper EP’en “Cognitive Dissonance “ 27. august og spiller på Klubben påSamfundet 7. september.

X