Mestertakter

Hei, Lemâitre! Og takk for sist! Forrige gang vi møttes varfor fem år siden på Majorstuatrappa, og jeg var på fjortisfylla medvenninnegjengen min. Hvordan har dere gått derfra til nå å ha nesten 10 000fans på Facebook og være aktuelle med en låt på kitsuné-samleskiva? Hvaskjedde?
– Vi har kjenthverandre siden ungdomsskolen, og drevet med musikk hver for oss, så vi har velopplevd en ganske bratt læringskurve siden den gang. Etter videregående begyntevi å teste ut hvordan det var å lage musikk sammen, og ble fornøyde med det vi produserte,så vi bestemte oss for å danne Lemâitre sommeren 2010. Etter det har musikkenvår spredt seg på nettet via blogger og andre steder.

Dere er så vidt gamle nok til å gå på byen, hvordan er detda å spille klubbmusikk i Oslo?
– Hovedmålet vårt er ikke egentligå lage klubbmusikk, men musikk som passer i flere settinger, og som man kanhøre på iPoden hvor som helst. Vi er ikke så mye ute på byen egentlig, og vetikke navnet på halvparten av de trendy utestedene. Akkurat nå driver vi baremed musikk, og spiller minst en gang i uka, så det er ikke tid til så myeannet.

Hva tenker dere om Oslos klubb – og konsertscene?
– De gigsa vi har gjort i Oslo hargått veldig bra, og vi føler oss godt mottatt, selv om vi ikke tenker på ossselv som en del av noe musikkmiljø i det hele tatt. Vi jobber 10-12 timer medmusikk hver dag, søndager og alt, så vi føler at vi har nok med oss selv egentlig.Et fåtall av folka i vennekretsen vår driver med musikk, og det nærmeste vi harkommet noen form for kontakt med Oslos klubb- og konsertscene har vært gjennom festivalenevi har spilt på, og det har vært kult, det.

Dere er på god vei til å bygge en stor fanskare både herhjemme og internasjonalt. Har dere en hemmelig strategi?
– Vi har ikke vært spesielt aktivepå promoteringsfronten, det eneste vi har gjort er å være tilgjengelige. Allesangene våre hittil har ligget ute gratis, og dermed har vi blant annet blittplukket opp av blogger som i stor grad har hjulpet til med å spre musikken vår.I tillegg har en god musikkvideoprodusent, Johannes Greve Muskat, som har værtmed hele veien og hjulpet oss å bygge den visuelle stilen vår, og bidratt tilat vi har fått en del treff på YouTube. Å ha kule videoer er nok mye avhemmeligheten bak spredning av musikk nå om dagen.

Fansa deres over hele verden maser om turné, hvordan vildere gå frem for å få gjennomført det?
– Vi planlegger en Europaturné og en tur til USA før jul, i hvert fall. Vi harbegynt å få en del kontakter i utlandet nå, så vi har store planer om å fåturnere verden rundt neste år!

Hvem skal bestemme bandets fremtoning? Skal dere ha noenspesielle drakter eller hjelmer? Og hva med sceneshowet?
– Vi prøver akkurat nå å finnegode ideer, finne noe som passer oss, og som faller naturlig for vår musikk. Vijobber også med å utvikle et kulere live-show med lys og effekter, men vi vetikke helt hva det blir ennå. Vi ser opp til det Deadmau5, Daft Punk og Justice hargjort, så noe à la deres stil, på et litt lavere nivå, er jo drømmen.

Hva betyr det egentlig at dere er en indie-electro-duo?
– Det var en blogg som kalte ossdet, og vi syntes det var veldig kult akkurat da, og tenkte ikke så mye merover det før vi skrev det i bioen på nettsiden vår. Vi vil ikke binde oss til noenmerkelapp, så det er ikke så nøye hva vi kaller oss. Foreløpig er vi jouavhengige, så vi kan kalle oss indie med god samvittighet.

Dere er blant de første som er booka til By:larm, hva kan vivente oss fra scenen?
– Vi har utviklet en kul rigg, og vi skal prøve å ta sceneshowet til et nyttnivå visuelt sett. Nøyaktig hvordan det blir, er foreløpig uklart, og vi er somsagt inne i en brainstormingprosess akkurat nå.

X