Davy Jones er død

DAVY JONES ER DØD

David Thomas “Davy” Jones, kjent som vokalist i The Monkees, ble funnet død i dag etter et massivt hjerteinfarkt, i følge Martin Memorial Hospital i Florida, USA.

Jones ble bare 66 år gammel.

Davy Jones ble kjent over natta da han – sammen med Micky Dolenz, Michael Nesmith og Peter Tork – ble satt sammen til en popgruppe aka historiens første boyband. The Monkees var en direkte spin-off til Beatles-hysteriet, iskaldt regissert av produsentene Bert Schneider og Bob Rafelson, og fikk umiddelbar suksess som TV-serie i 1965 sammen med en håndfull påfølgende singler på Billboard Top 100.

TV-Serien The Monkees var en sitcom om fire unge musikere med ønske om å slå gjennom, men som aldri får det helt til. Det hele med latterboks, en dæsj slapstick, passe vittig dialog og ikke minst fire kjekkaser som fikk samtlige tenåringsjenter i den vestlige verden til å bli våt i trusa.

Suksessen slo derimot fort sprekker da det kom ut at de fire medlemmene selv ikke spilte på innspillingene.

Videre skapte dette vonde konflikter mellom produsentene og de respektive bandmedlemmene som nå, ikke bare krevde å spille instrumentene selv, men også å være med på produsentsiden. Det hører også med til historien at The Monkees heller aldri skrev under på en merchandise-avtale som håvet inn millioner til bakmennene.

I 1968 ble TV-serien tatt av skjermen. Samme år slapp The Monkees spillefilmen “Head” regissert av Rafelson og den gang ukjente Jack Nicholson med fatale følger. Filmen ble totalslaktet og tatt av skjermen kun uker senere, mye grunnet det tungt LSD-inspirerte plottet – eller mangel på plot, rettere sagt.

The Monkees står igjen som et av de alle første popkulturelle eksperimentene i moderne tid med likevekt braksuksess/fiasko. Si hva du vil, men Davy Jones og The Monkees utrettet så fryktelig mye mer enn hva mange skal ha det til. Og det tross surt vokalarbeid og elendig miming foran kameraet.

The Monkees har siden turnert og gitt ut skiver, for det meste som trio (uten Nesmith) og solgt over 65 millioner plater.

X