Årets Beste Klubbnavn

Trondheim er rett og slett bortskjemt når det gjelder begavete DJ’s.

ChmmrItalo/disko/house

Nå skal det sies at Chmmr (Even Brenden) nøt halvparten av 2011 i Berlin med en haug av spillejobber både der og i Oslo, men mannen snudde nesa mot barteby igjen da sommeren kom. Det er vi trøndere veldig glade for. I det hippeste miljøet av dem alle (diskomiljøet), er Chmmr først og fremst produsent, ikke DJ. For danseglade trøndere er det imidlertid som DJ vi kjenner ham best. Fra å være en av tre toppmenn i trioen Skurk for noen år tilbake, har Chmmr klart å skaffe seg et ganske så kjent navn i Norge, men også i Europa med gigs sammen med store navn som blant annet Rune Lindbæk, Gatto Fritto og Franz Underwear. Fra før av har han flere utgivelser på Øyvind Morkens plateselskap Luna Flicks, og i april i år ga han ut EP-en The Updated And Expanded Tenth Anniversary Edition som inneholder to originallåter samt tre remikser av Brassika, Telephones Reneisannce Man på sveitsiske Relish Recordings fra Zürich. På Øyanatt under Øyafestivalen er Chmmr blitt en selvskreven utøver, også nå i år under Lot Lot på Dattera til Hagen. Det må også legges til at han sidekicker på synth sin gode venn og ikke akkurat ukjente skaptrønder Telephones, så nok jern i ilden med andre ord. Her hjemme det siste halvåret har Chmmr slått seg sammen med Andy Cuts på BrukBar med det månedlige konseptet Jump Cuts der de hentet inn Tom Trago på første eventet. På Diskoteket hvor han er resident har han konseptet Work That Dream, blant annet. Og selv om han opprinnelig er fra Hønefoss har vi opptil flere ganger hørt ham omtale Trondheim som “hjem” – noe som er utrolig viktig for Trondheims klubbmiljø all den tid Chmmr legemliggjør at Trondheim kan huse dyktige musikere innen elektronika. I tillegg etablerer det en helt avgjørende bro mellom Trondheim og andre byer i Europa.

Raw Juice
Baltimore Club, Bailefunk, UK Funky, Tropical, Moombathon, Juke, Dubstep, Drum’n’Bass

Kan man vinne noe her i verden bare på å være trivelig? Alex fra Raw Juice tar alle han møter i handa, og bukker like gjerne i samme slengen. Men det er ikke derfor Raw Juice er nominert til Årets Klubb. Ikke har Alex Aria, Eric Melo, Skawr og ikke minst Mindflow og gruppens hemmelige medlem Slick Shoota bare gjort klubb til noe “alle kan være med på”, de har vært tidlig ute med sjangre som Baltimore Club, UK Funky, Tropical, Moombathon, Juke, og ja generelt all bassbasert musikk. I 2011 har de hatt besøk av større navn som Chicago-baserte Chrissy Murderbot, bergenshelten Ralph Myerz og LA-/Mad Decent-mann Dillon Francis. Eric og Alex har også turnert i Sverige som ble rundet av i en større gig på Spy Bar i Stockholm, men de har spart av sine guilty pleasures innen hip-hop og R&B til KOS i helgene. Skawr har også hatt suksess med sidespranget sitt Whale Vybez sammen med klubbpappa EmmTee nede på SUPA, men det må sies at det er Mindflows merittliste som er lengst# i 2010 ga han ut låtene “Switched” og “Crunched” på Never Say Die som også ble hyppig spilt på BBC av Kissy Sellout og Mistajam, og nå i 2011 ga han ut “Need To Be” på Rocstar Recordings. I tillegg har han hooket opp med både Lido Lido og Joddski i Norge og gjort remixer for dem. Om Alex fortsetter å bukke og ta alle i hånda, ser det veldig lyst ut for Raw Juice – ikke bare her i Trondheim.

Juri Gagarin

Hip-hop/Soul/Funk/Disko

Fra radio til 3d – Juri Gagarin må vel være det navnet som i særklasse har dukket opp flest ganger i Trondheims klubbscene det siste året. Ikke bare var han med på å blåse liv i hip-hopen på klubbscenen igjen, men han sto også bak konsepter som World Class Electro Cru sammen med Sondre 3000 og Sjur Ting nede på Supa hvor UK Funky, Kwaito, Kuduro og Baltimore Club sto i fokus. Juri G har også gjort seg bemerket som diskodrops på Diskoteket med co-op-prosjekter som Jim&Juri sammen med en annen kjent traver innen hip-hop, mister Jim Nastykz. Her har vist at han også mestrer soul-, funk- og disko-sjangeren. Han har varmet opp med dj-sett for Xzibit i Verkstedhallen og flere andre store navn nede på SUPA, og generelt vært et viktig bindeledd mellom hip-hopmiljøet og klubbmiljøet i Trondheim. Og sist, men ikke minst# vi har ikke sett noen scratche som dette siden 92. På et år har Juri Gagarin vist at han ikke bare mestrer de fleste musikksjangre som DJ – som selecta er han også kjappest ute med det nye av det nyeste og oppviser en utrolig breddekunnskap.

Andre hete navn fra 2011: Rub’A’Dub Sundays, Cloudbusting, Hoetell, Jump Cuts.

X